Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reforma Justiției: Ce anunță premierul Ion Chicu pentru săptămâna aceasta

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu invită la „consultări ample” pe tema reformării justiției, „astfel încât în final să avem un proiect de reformare agreat de toți cei care doresc ca Republica Moldova să devină un stat prosper”.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Ministerul Justiției va organiza, începând cu săptămâna aceasta, „ample consultări” asupra proiectului Strategiei de reformare a justiției, a anunțat premierul Ion Chicu.  

Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova
Judecătorii vor fi numiți pe viață – anunțul ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi

Prim-ministrul menționează că zilele acestea la Chișinău se află experți ai Consiliului Europei, „care au venit să ne asiste în reformarea Justiției”.  „Am discutat ieri cu grupul de experți, care au examinat proiectul Strategiei de reformă a justiției și Planul de Acțiuni pentru implementarea acesteia, pe care le-am remis în adresa Consiliului Europei pe 3 ianuarie curent”, a scris Ion Chicu pe Facebook.

Prim-ministrul a invitat partidele parlamentare și extraparlamentare, reprezentanții societății civile, profesioniștii din domeniul Justiției și toate persoanele interesate, să participe la aceste consultări.

De asemenea, premierul și-a exprimat dorința ca la discuții să participe și partenerii externi de dezvoltare, „în special” UE și SUA. „Vom aprecia foarte mult și participarea în acest proces a tuturor partenerilor noștri de dezvoltare, dar în mod special a reprezentanților Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii”, a menționat Ion Chicu.

Premierul a mai scris că nu vede „nicio șansă de a schimba lucrurile în bine în Republica Moldova, dacă nu reușim să punem capăt dezmățului din justiție, procuratură, poliție economică, dar și alte structuri ale statului”.

Fluxul de știri
0