Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon convoacă astăzi CSS: Subiecte „de importanță majoră” pe agendă

© Photo : Facebook / Igor DodonPreședintele Dodon a promulgat Legea Bugetului
Președintele Dodon a promulgat Legea Bugetului - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Suprem de Securitate este convocat astăzi în ședință de președintele Igor Dodon. Pe agendă figurează „subiecte de importanță majoră”, potrivit șefului statului.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Președintele Igor Dodon convoacă în această dimineață Consiliul Suprem de Securitate (CSS). În ședință „vor fi abordate subiecte de importanță majoră”, a declarat șeful statului, citat într-un comunicat de presă al Președinției, fără a oferi detalii. 

Встреча президента Молдовы Игоря Додона с главой Нацбанка Октавианом Армашу и министром финансов Сергеем Пушкуцэ - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon s-a întâlnit cu guvernatorul BNM și ministrul Finanțelor: Despre ce au discutat

Din componenţa CSS fac parte, din oficiu, preşedintele Parlamentului, prim-ministrul, preşedintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, ministrul Apărării, ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), procurorul general şi guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM).

Prima ședință a CSS în noua componență, rezultată după instalarea în noiembrie a Guvernului Chicu, a fost convocată de șeful statului pe 4 decembrie 2019. Atunci, membrii CSS au discutat despre investigarea furtului din sistemul bancar, situația cu privire la Aeroportul Internațional Chișinău, interceptările telefonice,  investigarea situației dublei identități a anumitor persoane, situația în domeniul aprovizionării țării cu energie electrică și gaze naturale.

Precizăm că luni, 20 ianuarie, președintele Igor Dodon a convocat ședința săptămânală tradițională a conducerii de vârf a statului, la care a participat președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi, și prim-ministrul Ion Chicu.

Primele trei persoane în stat au discutat subiecte de pe agenda social-economică și politică, în special, prețurile, tarifele și mecanismul de monitorizare de care dispune Guvernul, realizarea proiectelor de infrastructură lansate recent, inclusiv de construcție a drumurilor, de aprovizionare cu apă, iluminare, salubrizare și gazificare a localităților.

Fluxul de știri
0