Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon s-a întâlnit cu guvernatorul BNM și ministrul Finanțelor: Despre ce au discutat

© Photo : Dodon IgorВстреча президента Молдовы Игоря Додона с главой Нацбанка Октавианом Армашу и министром финансов Сергеем Пушкуцэ
Встреча президента Молдовы Игоря Додона с главой Нацбанка Октавианом Армашу и министром финансов Сергеем Пушкуцэ - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului, Igor Dodon, s-a întâlnit astăzi cu ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, pentru a discuta despre problemele întâmpinate de agenții economici din regiunea transnistreană.

CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Igor Dodon, Sergiu Pușcuța și Octavian Armașu au examinat astăzi, în cadrul unei ședințe care a avut loc la Președinție, posibilitatea folosirii monedei naționale drept mijloc de plată între agenții economici din regiunea transnistreană și băncile comerciale din Republica Moldova.

”Am discutat modul în care se realizează indicațiile Președintelui țării legate de soluționarea problemelor care persistă în activitatea agenților economici din regiunea transnistreană și relațiile acestora cu băncile comerciale din Republica Moldova”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Igor Dodon și Vladimir Putin
 - Sputnik Moldova
Politică
Dodon vorbește despre relația sa cu Putin: Ce l-a surprins la prima întrevedere oficială
Potrivit președintelui Igor Dodon, Octavian Armașu a prezentat detalii privind aplicarea mecanismului de folosire a monedei naționale drept mijloc de plată între agenții economici din regiunea transnistreană și băncile comerciale din Republica Moldova.

Șeful statului susține că măsurile propuse au drept scop eliminarea riscurilor privind spălarea banilor, în conformitate cu obligațiile internaționale asumate de Republica Moldova.

Aceleași probleme urmează să fie discutate în cadrul grupului de lucru privind măsurile de consolidare a încrederii, cu participarea experților din Chișinău și Tiraspol.

Fluxul de știri
0