Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care este numele adevărat al Inei Bobeică?

© Sputnik / Miroslav RotariIna Bobeică
Ina Bobeică - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 20 ianuarie, directorul Festivalului Internațional de muzică "Mărul de Aur", Ina Bobeică, își sărbătorește ziua de naștere. Invitată în studioul Sputnik Moldova, Ina Bobeică ne-a dezvăluit care este de fapt numele ei adevărat.
Care este numele adevărat a Inei Bobeică?

Ina Bobeică dirijează desfășurarea Festivalului Internațional de arte interpretative pentru copii și tineri "Mărul de Aur" deja de 10 ani. Acesta este singurul festival din Moldova, la care pot participa zeci de tineri cu dizabilități din diverse țări.

Câştigătorii concursului mărul de aur - Sputnik Moldova
"Mărul de Aur 2019": Cine sunt câștigătorii celei de-a IX-a ediții

Festivalul-concurs are drept scop promovarea muzicii de o anumită valoare artistică, afirmarea și lansarea tinerilor talente, descoperirea și încurajarea tinerilor talente de a se lansa în acest domeniu.

Chiar de ziua ei, Ina Bobeică ne-a dezvăluit care este numele ei adevărat. După Bobotează, în ziua de 20 ianuarie, este pomenit Sfântul Ioan Botezătorul. Din acest motiv, ea a fost botezată cu numele Ioana.

"În acte sunt Ioana. De mică părinții îmi spuneau Ionela. Tăticului meu îi plăcea numele Ina, însă preotul i-a zis: ziceți-i cum doriți, dar ea s-a născut în ziua când este sărbătorit Sfântul Ioan Botezătorul, de aceea trebuie să fie Ioana. Astfel, în acte sunt Ioana, însă majoritatea mă cunosc cu numele Ina", a mărturisit ea.

Ina Bobeică  a mai adăugat că își va sărbători ziua de naștere în sânul familiei, alături de cele mai apropiate persoane.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0