Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Muzică evreiască la nai: Constantin Moscovici, despre proiectele muzicale din cariera sa

© Sputnik / Rodion ProcaConstantin Moscovici
Constantin Moscovici - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", renumitul naist Constantin Moscovici a vorbit despre proiectele importante din cariera sa muzicală internațională, referindu-se la antologia sa de muzică ebraică.
Muzică evreiască la nai: Constantin Moscovici, despre proiectele muzicale din cariera sa

Boris Druță - Sputnik Moldova
Holocaust: Istorii cutremurătoare despre evreii din Telenești – se auzeau strigăte ...
Instrumentistul Constantin Moscovici a interpretat la nai mai multe piese din patrimoniul muzical evreiasc. Maestrul a lansat două albume cu muzică ebraică.

Renumitul naist a fost curios să afle cum va răsuna naiul atunci când ar interpreta o melodie evreiască. În anul 2013, la prezentarea primei antologii a muzicii azere, Moscovici a impresionat publicul cu 14 piese, interpretate la nai.

Tot atunci a făcut primii pași pentru crearea celui de-al doilea proiect prin care promovează muzica ebraică.

"La prezentarea primei antologii, după finisarea spectacolului, s-a apropiat o persoană de mine din cadrul Congresului Evreilor din Moldova. Înțelegeam că orice proiect necesită investiții, însă domnul și colegii săi au fost dispuși să ajute și, în scurt timp, mi-au dat undă verde pentru a începe pregătirile pentru album", a relatat Moscovici.

Potrivit maestrului, pentru realizarea acestor două proiecte importante a fost depus mult efort. Artistul a studiat materialul muzicografic evreiesc în bibliotecile din România, Moldova, Israel și Germania.

"Am fost dornic și curios să descopăr cultura altor popoare. Evreii sunt o națiune care au învățat cele mai frumoase lucruri de la popoarele care i-au primit, iar ei au oferit tot ce au mai bun de la ei. Am 15 albume de muzică diferită: sacră, catolică ș.a. Pentru mine muzica e universală și nu are naționalitate", a punctat maestrul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0