Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Salariile polițiștilor – majorate cu 10 la sută din 2020, anunțul lui Voicu

© Sputnik / Rodion ProcaПавел Войку
Павел Войку - Sputnik Moldova
Abonare
Un salariu decent pentru polițiștii începători ar trebui să fie în jur de zece mii de lei. De această părere este ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu.
Exclusiv: Salariile polițiștilor – majorate cu 10 la sută din 2020, anunțul lui Voicu

”Zece mii de lei pentru începător ar fi bine, ținând cont de situația social-economică din țară. Poliția consider că este necesar de a fi dotată și să nu fie tentată pentru a lua mită”, a declarat Pavel Voicu în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Potrivit noului ministru de Interne, se analizează posibilitatea majorării de salarii ale polițiștilor începând din anul 2020. Mai mult, acest subiect a fost discutat deja cu premierul și urmează să fie inclus în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2020.

”Noi ne dorim să identificăm persoane integre și profesioniste și să le propunem să revină la MAI. Vom îmbunătăți și pachetul social. Am avut o discuție cu premierul Ion Chicu și am discutat despre o eventuală majorare de salariu a polițiștilor, dar și să oferim indemnizații pentru închirierea spațiilor locative, întrucât chiria costă cât un salariu de polițist. Suntem în faza identificării soluțiilor în acest sens. Acest lucru ar urma să fie inclus în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2020. Majorarea ar constitui în jur de 10 la sută”, a mai declarat ministrul de Interne.

Amintim că după cinci luni de zile în care s-a aflat la conducerea Ministerului Apărării în Guvernul condus de Maia Sandu, Pavel Voicu a schimbat fotoliul de la Apărare pe cel de la Ministerul Afacerilor Interne, de această dată, în Guvernul condus de Ion Chicu.

Fluxul de știri
0