Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul vrea ”schimbarea la față” a polițiștilor de sector: Ce îl nemulțumește pe Chicu

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPrim-ministrul Ion Chicu a prezidat ședința Cabinetului de miniștri
Prim-ministrul Ion Chicu a prezidat ședința Cabinetului de miniștri - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu i-a cerut ministrului de Interne să elaboreze un plan de reformare a poliției și de perfecționare a sectoriștilor. Solicitarea a fost enunțată la ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Premierul Ion Chicu vrea ”schimbarea la față” a sectoriștilor. Oficialul este nemulțumit de situația criminogenă din Republica Moldova și consideră că un rol important în prevenirea și combaterea crimelor îl joacă anume angajații sectoarelor de poliție.

Bătaie - Sputnik Moldova
Societate
Voicu, despre crima de la Costești: 15 prieteni ai victimei au urmărit fără a interveni

„Polițistul de sector este persoana care trebuie să cunoască cel mai bine localitatea și locuitorii. Activitatea eficientă a polițistului de sector contribuie la prevenirea crimelor și la descoperirea rapidă a celor săvârșite. Vom oferi tot ce trebuie polițiștilor de sector, ca să își îndeplinească mai eficient misiunea”, a declarat Ion Chicu.

Mai mult, prim-ministrul le-a solicitat reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Finanțelor să prezinte până în data de 15 februarie un set de acțiuni necesare pentru consolidarea instituției polițiștilor de sector. De asemenea, șeful Executivului a cerut să fie evaluate capacitățile factorilor de decizie din poliție.

Исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Societate
Criminalitatea în Moldova: Numărul infracțiunilor grave și deosebit de grave, în creștere

Anterior, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au anunțat că numărul crimelor grave și deosebit de grave a crescut considerabil anul trecut în Republica Moldova, iar acest trend se menține și în 2020.

Chiar dacă rata criminalității a scăzut nesemnificativ, de la 29 de mii 879 în anul 2018, la 29 de mii 664 în anul trecut, nu s-a reușit reducerea numărului crimelor extrem de grave, ba din contra - acest indicator a înregistrat o creștere. Din cele peste 29 de mii de infracțiuni înregistrate anul trecut, 194 au fost clasificate ca fiind grave și deosebit de grave, comparativ cu 184 în 2018.

Fluxul de știri
0