Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sondaj: Ce-i îngrijorează pe moldoveni în 2020 și în ce instituții au încredere

CC0 / Pixabay / B_Me / Pietoni
Pietoni - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii sunt îngrijorați cel mai mult de sărăcie, dar își mai fac griji pentru viitorul copiilor, situația economică și politică, starea mediului. Biserica este instituția în care oamenii au cea mai mare încredere.

За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Ce văd moldovenii când se privesc în oglindă: Faptul uluitor dezvăluit de experți
CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Sărăcia, lipsa banilor și prețurile mari la produsele alimentare îi „îngrijorează cel mai mult” pe aproape 26% dintre moldoveni, potrivit rezultatelor unui sondaj efectuat de Asociația Sociologilor și Demografilor și prezentate joi, 16 ianuarie, într-o conferință de presă. 

Fiecare participat la studiul sociologic a avut posibilitatea să ofere trei răspunsuri.

Șomajul și lipsa locurilor de muncă constituie mari motive de îngrijorare pentru 23% dintre cetățeni.

În topul celor mai mari îngrijorări ale moldovenilor, cu 21%, pe locul 3 se clasează migrația excesivă a populației și situația demografică.

De problemele de infrastructură socială, cum ar fi drumurile rele, sunt îngrijorați foarte mult 20% dintre moldoveni.

Corupția și situația infracțională constituie mari motive de îngrijorare pentru 19% dintre cetățeni.

Pentru viitorul copiilor își fac mari griji aproape 17% dintre moldoveni. 

Люди в городе - Sputnik Moldova
Moldovenii anului 2020: Capitolul la care sunt mai tari decât europenii – sondaj
Alte aspecte ce-i „îngrijorează cel mai mult” pe oameni sunt situația economică precară – 13%, situația politică și instabilitatea politică – 11%, starea sanitară a localităților, situația ecologică, inclusiv a râului Nistru – 7%, problemele de sănătate și situația din medicină – 6%.

Biserica este instituția în care oamenii au cea mai mare încredere – 65% dintre participanții la sondaj i-au dat aprecieri pozitive.

Pe locul doi s-a clasat președintele țării, cu 52% de aprecieri pozitive, pe locul trei – primăria din localitate, cu 44% de aprecieri pozitive, pe locul patru – mass media, cu 39% de aprecieri pozitive, iar pe locul cinci – Armata, cu 38% de aprecieri pozitive.

Sondajul a fost efectuat în perioada 2-13 ianuarie 2020, pe un eșantion reprezentativ de 1.189 de persoane, din 83 de localități, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

Fluxul de știri
0