Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Voicu, despre crima de la Costești: 15 prieteni ai victimei au urmărit fără a interveni

© Sputnik / Владимир Воронин / Accesați arhiva multimediaBătaie
Bătaie - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a ieșit în fața presei cu precizări privind crima de la Costești.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Există suficiente probe ca învinuiții în cazul crimei de la Costești să fie deferiți justiției pentru a fi condamnați. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în cadrul unei conferințe de presă organizată ca urmare a învinuirilor aduse Poliției Republicii Moldova după crima comisă la Costești. Pavel Voicu spune că acțiunile de cercetare continuă, iar la moment 20 de martori sunt interogați.

„Am luat această infracțiune sub controlul personal. Nu putem vorbi de un caz de mușamalizare a acestui caz, iar dacă se vor depista acțiuni în acest sens vor fi luate măsuri drastice”, a declarat Voicu.

Ministrul a precizat că informația despre bătaia de la Costești a parvenit la Unitatea de Gradă Ialoveni, de la Serviciul 112, la ora 01:50 de minute, pe 1 ianuarie.

La spital - Sputnik Moldova
Societate
Un tânăr se zbate între viață și moarte după ce a fost bătut cu cruzime de doi consăteni

La acel moment, grupul operativ se afla în localitatea Răzeni același raion, și au ajuns la locul faptei după 50 de minute. La fața locului erau patru martori, iar victima era deja transportată la spital. Pavel Voicu mai spune că informația despre necesitatea intervenției poliției în acest caz a apărut pe parcursul nopții. Polițiștii au fost informați de medicii de la Spitalul de Urgență din Capitală că tânărul se află într-o stare gravă.

„Grupul operativ, șeful Inspectoratului de Poliție au intervenit pentru reținerea persoanelor bănuite. Până la prânz, în ziua de 1 ianuarie, au fost reținuți un minor de 16 ani și un adult de 21 de ani, în baza mărturiilor oamenilor, dar și a înregistrărilor de pe camerele video amplasate în zonă”, a mai spus ministrul.

În urma examinării tuturor probelor, poliția a făcut demers împreună cu procurorul de sector pentru a fi reținute aceste persoane. Adultul a primit 30 de zile arest, iar minorul de 16 ani a fost obligat să se prezinte organului de urmărire penală.

Кулак - Sputnik Moldova
Societate
Omorul de la Costești: 6 apeluri la 112 – „Vă rog mai repede” – Audio

Ministrul a informat că tânărul de 21 de ani este de mai mult timp în vizorul poliției, iar în privința lui au fost deja pornite șase dosare penale, cinci pentru furt și unul pentru huliganism.

„Pe trei cazuri a avut loc împăcarea părților, iar trei cazuri sunt în examinare la Judecătoria Ialoveni. Au fost înregistrate 16 cazuri de contravenție în privința acestei persoane și de două ori Poliția a intervenit la Judecătoria Ialoveni pentru a-i schimba orele neremunerate de muncă în arest”, a precizat Voicu.

Cât despre minor, Pavel Voicu spune că acesta este la prima abatere și nu se află în vizorul Poliției. Bănuiții și-au recunoscut vina. Șeful de la Interne a prezentat și o cronologie a evenimentului:

„Victima a plecat în ospeție la niște prieteni, acolo mai mulți au sărbătorit sosirea anului 2020. Persoanele bănuite i-au telefonat unui cunoscut al victimei și i-au spus că vor să servească o cupă de șampanie. S-au întâlnit, au servit. Minorul a fost primul care a lovit victima, apoi a intervenit maturul de 21 de ani, care la lovit cu cruzime în regiune capului. A rupt o scândură și l-a lovit de mai multe ori în cap. Este de menționat că, cu părere de rău, 15 prieteni ai victimei au urmărit ce se întâmplă, însă, doar atunci când au văzut că nu se mai poate ridica, i-au acordat ajutor”, a mai spus ministrul.

Un bărbat a murit după ce a fost bătut cu cruzime de doi consăteni>>>

Amintim, băiatul de 21 de ani din localitatea Costești, Ialoveni, bătut cu bestialitate în noaptea de Revelion, a decedat pe 5 ianuarie după mai multe zile în care a fost în comă, conectat la aparate.

Fluxul de știri
0