Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Criminalitatea în Moldova: Numărul infracțiunilor grave și deosebit de grave, în creștere

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Date alarmante vin de la Ministerul Afacerilor Interne. Numărul crimelor grave și deosebit de grave a crescut considerabil anul trecut în Republica Moldova, iar acest trend se menține și în 2020.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. 352 de infracțiuni au fost înregistrate pe teritoriul țării doar în primele nouă zile ale anului. Informația a fost prezentată de ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit oficialului, din numărul total de infracțiuni, patru sunt deosebit de grave, iar 52 sunt grave. Au fost comise două omoruri, zece vătămări intenționate, patru violuri, un caz de tâlhărie și șapte jafuri. Mai mult, de la începutul lui 2020 s-au produs 30 de accidente rutiere soldate cu 41 de persoane rănite și opt persoane decedate.

Bătaie - Sputnik Moldova
Societate
Voicu, despre crima de la Costești: 15 prieteni ai victimei au urmărit fără a interveni

Chiar dacă rata criminalității a scăzut nesemnificativ, de la 29 de mii 879 în anul 2018, la 29 de mii 664 în anul trecut, nu s-a reușit reducerea numărului crimelor extrem de grave, ba din contra - acest indicator a înregistrat o creștere. Din cele peste 29 de mii de infracțiuni înregistrate anul trecut, 194 au fost clasificate ca fiind grave și deosebit de grave, comparativ cu 184 în 2018.

„167 de oameni au fost omorâți anul trecut. Au fost înregistrate 320 de violuri și  94 de tâlhării. Numărul cazurilor de huliganism a depășit 1300. Pe de altă parte, s-au comis mai puține jafuri, s-a înregistrat un număr mai mic de cazuri de trafic de ființe umane și droguri”, a precizat șeful de la Interne.

Anul trecut, 274 de persoane au decedat, iar alte peste 3 mii au fost rănite în accidente rutiere. Numărul de accidente înregistrate în 2019 a fost de 2572.

Fluxul de știri
0