Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filarmonica Națională își așteaptă spectatatorii: Iată care este programul concertelor

© Sputnik / OsmatescoMarian Stârcea
Marian Stârcea - Sputnik Moldova
Abonare
O serie de surprize și spectacole muzicale îi așteaptă pe vizitatorii Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" din Capitală.
Filarmonica Națională își așteaptă spectatatorii: Iată care este programul concertelor

Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" își dorește să surprindă spectatorii cu o serie de spectacole și premiere deosebite ce vor avea loc în luna ianuarie și februarie curent.

Marian Stârcea și Ionel Prodan - Sputnik Moldova
E vremea colindelor: La Sputnik Moldova au răsunat cântece de Crăciun

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul artistic al Filarmonicii Naționale și compozitorul Marian Stârcea a oferit mai multe detalii despre programul spectacolelor ce se vor desfășura în timpul apropiat.

Astfel, pe 14 ianuarie, la ora 19:00, pe scena Filarmonicii vor evolua Concertino Accordion Band, Cristina Scarlat și Adriana Babin care vor prezenta un spectacol muzical dedicate sărbătorilor de iarnă cu un extraordinar program ce cuprinde colinde de Crăciun și creații clasice interpretate într-o manieră unică Concertino.

"Va fi un concert inedit cu o muzică mai rar interpretată în Moldova. Nu orice orchestră poate prezenta asemenea creație, pentru că este destul de complicat", a subliniat Marian Stârcea.

În data de 21 ianuarie, la ora 18:00, compania Teleradio Moldova în colaborare cu Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" va organiza un concert simfonic în cadrul radio abonamentului "Prietenii muzicii". În cadrul evenimentului vor evolua Orchestra Simfonică Națională a Companiei Publice „Teleradio-Moldova” și directorul artistic și prim-dirijorul Gheorghe Mustea. Intrarea este liberă pentru toți doritorii.

Un alt concert grandios va avea loc pe 6 februarie și va fi dedicat dirijorului, interpretului și conducătorului formației "Folclor" - Petre Neamțu.

Mai multe informații despre spectacolele ce se vor avea loc în această iarnă aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0