Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Omorul de la Costești: 6 apeluri la 112 – „Vă rog mai repede” – Audio

Abonare
Crima comisă în noaptea de Revelion la Costești, când un băiat de 21 de ani a fost ucis în bătaie, a pus pe jar multă lume. Și în acest caz, fiecare cu dreptatea lui.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. După ce rudele și apropiații lui Dumitru, tânărul de la Costești omorât în bătaie, au acuzat Poliția de ineficiență, spunând că s-ar dori mușamalizarea cazului, și Ministerul Sănătății, dar și Serviciul unic 112 au venit cu anumite precizări.  Astfel, serviciul de presă al MSMPS informează că primul apel a parvenit la ora 01:46. Apelantul a informat operatorul 112 că o persoană a căzut singură și s-a lovit la cap. Totodată, este precizat că „echipa AMU a fost alocată la ora 01:59, imediat după finalizarea misiunii precedente și a ajuns la locul solicitării la ora 2:18”. Acest fapt denotă că ambulanța a ajuns la fața locului în 19 minute.

Într-un comunicat de presă, Serviciul 112 menționează că în intervalul de timp 01:00 - 02-30, în total 6 apeluri au fost înregistrate. Apelurile au fost efectuate de trei persoane diferite.

La primul apel, operatorul 112 a fost informat că un băiat a căzut singur și și-a pierdut cunoștința. Apelantul nu a comunicat că ar fi avut loc acte de violență. Informația a fost transmisă la dispeceratul de Ambulanță Centru la ora 01:46.

Ulterior, tot pe acest caz, operatorii 112 au mai recepționat 4 apeluri.

Persoana care a apelat la ora 01:45 a anunțat despre faptul că doi tineri s-au bătut, iar unul dintre ei este în stare de inconștiență.

Cea de-a treia persoană a apelat la 112 la ora 01:53. Aceasta a spus că „a văzut din casă că s-au bătut niște băieți, iar unul este inconștient”.

Ofițerul de presă al serviciului unic 112 a precizat că ultimul apel a fost efectuat la ora 02:18. Apelantul a comunica că informația oferită de prima persoană care a informat operatorul nu corespunde realității și solicită și intervenția Poliției. În cadrul acestui apel a fost confirmat faptul că ambulanța a ajuns la fața locului.

Ca reacție la învinuirile aduse poliției, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, va oferi detalii pe acest caz, mâine, în cadrul unei conferințe de presă.

Fluxul de știri
0