Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vladimir Chiriță, despre cariera sportivă în Moldova

© Sputnik / OsmatescoVladimir Chiriță
Vladimir Chiriță - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Chiriță, antrenorul și directorul școlii sportive specializate din comuna Stăuceni, susține că în ultimii ani tinerii nu prea doresc să-și construiască o carieră în sport. Iată care sunt principalele motive.
Vladimir Chiriță, despre cariera sportivă în Moldova

În Republica Moldova este greu să faci sport de performanță. Tot mai puțini tineri aleg să-și construiască o carieră în acest domeniu. Sportul nu mai este atractiv pentru tânăra generație, susține Vladimir Chiriță.

"Sunt mulți tineri pasionați de sport, însă le este foarte greu să-și construiască o carieră în țara noastră. Statul ar trebui să ofere toate condițiile necesare pentru a dezvolta acest domeniu. Dacă am trăi într-un stat mai dezvoltat, atunci ar exista alte posibilități", a opinat el.

Directorul instituției sportive din suburbia Capitale s-a arătat însă optimist în legătură cu o categorie de adolescenți, care la îndemnul antrenorilor obțin rezultate bune la competițiile naționale și din străinătate.

Vladimir Chiriță - Sputnik Moldova
38 de elevi au primit medalii de aur pentru performanțe remarcabile în sport

"În 2019, elevii au obținut medalii de diferit calibru și au dat dovadă de implicare, insistență și dedicație. Sunt mândru de asemenea rezultate. Îmi doresc ca copiii noștri să demonstreze că și în Moldova pot începe o carieră sportivă", a mai adăugat Chiriță.

Vladimir Chiriță îi îndeamnă pe elevi să participe la competițiile sportive naționale întrucât fiecare concurs reprezintă o sinteză a performanțelor elevilor și îi pregătește pentru competițiile de talie internațională.

Potrivit lui, anul 2020 va fi marcat de schimbări majore. La școala sportivă din comuna Stăuceni urmează să fie construită o mini arenă, două corturi de tenis și un câmp de mini fotbal cu tribune. Toate acestea pentru a crește o generație sănătoasă , pasionată de sport și mișcare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0