Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii au făcut tot mai des acest lucru în 2019: Explicația specialiștilor

© Sputnik / Rodion ProcaSerghei Lelic
Serghei Lelic - Sputnik Moldova
Abonare
În 2019, Centrul Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor a recepționat tot mai multe apeluri și plângeri de la consumatorii nemulțumiți de calitatea produselor sau serviciilor prestate de către agenții economici.
În 2019, moldovenii au făcut tot mai des acest lucru: Explicația specialiștilor

În 2019, moldovenii au fost fraieriți mai că peste tot: la piețe, în magazine, la stațiile de alimentare cu combustibil ș.a.m.d.. Pentru a-și proteja drepturile, consumatorii au apelat la specialiștii din cadrul instituțiilor specializate, iar acest lucru a demonstrat că oamenii conștientizează necesitatea aplicării legii și faptul că are cine să le apere drepturile. Numărul plângerilor este în creștere pe an ce trece.

"N-a fost un an deloc ușor, având în vedere problemele cu care s-au confruntat consumatorii, precum sunt prețurile exorbitante, înșelarea consumatorilor, inclusiv la pompă sau în magazine și multe altele. Mă bucur că oamenii sunt tot mai activi și au mai multă încredere în instituțiile statului", a spus directorul CNPIEC, Serghei Lelic.

Andrian Bunduc - Sputnik Moldova
Furtul de combustibil: Cum puteți demonstra că ați fost înșelat la stațiile de alimentare

Specialistul i-a îndemnat și în continuare pe consumatorii moldoveni să semnalizeze și la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței dacă au rămas nemulțumiți de calitatea unui produs sau de serviciile prestate de un agent economic.

„Cetățenii pot transmite pe pagina noastră de socializare imagini video, poze, recomandări. Consumatorii nu trebuie să admită înșelarea drepturilor sale”, a adăugat Lelic.

Ce-și propune să realizeze Centrul Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor în anul 2020 aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0