Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Furtul de combustibil: Cum puteți demonstra că ați fost înșelat la stațiile de alimentare

© Sputnik / OsmatescoAndrian Bunduc
Andrian Bunduc - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai mulţi şoferi se plâng că sunt înşelaţi de angajaţii benzinăriilor. Cum puteți demonstra că ați fost furat la pompă și cum îi puteți trage la răspundere pe cei care v-au încălcat drepturile de consumător?
Furtul de combustibil: Cum puteți demonstra că ați fost înșelat la stațiile de alimentare

Potrivit șefului Direcției Control Metrologic din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Andrian Bunduc, în ultima perioadă sunt foarte multe plângeri din partea consumatorilor anume în registrul de reclamații la stațiile de alimentare cu combustibil, inclusiv există multe dubii ale consumatorilor privind cantitatea de combustibil care i-a fost livrată.

În cazul în care consumatorul are dubii rezonabile că în loc de cantitatea solicitată i-a fost livrată o cantitate de combustibil mai mică, atunci acesta este în drept să solicite administrației stației de alimentare ca să prezinte dovezi concrete privind alimentarea cu combustibil a vehiculului.

"Cantitatea de combustibil poate fi verificată cu un vas etalon. În cazul când în această canistră ar fi fost turnate 10 litri de motorină, nivelul combustibilului în acest vas etalon urma să ajungă la gradația "10" și nu mai puțin", a explicat Andrian Bunduc, șeful Direcției Control Metrologic din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

Cert este că un consumator care suspectează că ar fi fost înșelat la stația de alimentare cu carburanți, are prea puține șanse de a verifica acest lucru. Cel puțin, legea îi permite să solicite la orice stație testul cu vasul etalon. Dacă se dovedește că dreptatea este de partea consumatorului, următorul pas pe care trebuie să-l facă este să se adreseze la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, care va efectua un control la fața locului.

Sputnik Moldova a inițiat o campanie de protejare și informare a consumatorilor împreună cu Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. În fiecare zi de miercuri, sunt puse în discuție cazuri concrete în care consumatorii sunt informați privind acțiunile pe care trebuie să le întreprindă în cazul în care i-au fost încălcate drepturile.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0