Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Podurile din Chișinău ar putea fi reparate: Ce decizie a luat Ion Ceban

© Sputnik / Miroslav RotariМост на улице Михая Витязула
Мост на улице Михая Витязула - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Chișinăului Ion Ceban a ieșit astăzi în fața presei, la raport. Edilul a spus ce a reușit să realizeze într-o lună și jumătate de la învestirea sa în funcție, dar și ce planuri are pentru 2020.

CHIȘINĂU, 31 dec – Sputnik. Nouă șantiere de construcții neautorizate au fost suspendate, 191 de gherete care activau cu încălcarea legii au fost evacuate, iar 169 de panouri publicitare au fost scoase, din același motiv.

Ion Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019 - Sputnik Moldova
Societate
Ion Ceban, supărat rău pe administratorii unei companii de construcții

Acestea sunt unele dintre realizările primarului Ion Ceban de la venirea sa în funcție pe 11 noiembrie. În cadrul unei conferințe de presă în care făcut bilanțul activității administrației publice locale a Chișinăului de la preluarea mandatului, Ceban a remarcat și aprobarea bugetului pentru anul 2020. Astfel, proiectele social-culturale şi de infrastructură a Capitalei vor putea fi realizate cu succes. Alegerea celor patru viceprimari și consolidarea echipei din cadrul cabinetului primarului, după părerea edilului, la fel este o realizare.

Ion Ceban nu a trecut cu vederea nici relația de colaborare a Primăriei cu cele mai importante instituții în stat, Guvernul, Parlamentul, Președinția.

,,În această perioadă, am avut întrevederi cu mai mulți oficiali străini și le-am transmis mesajul clar că suntem deschiși pentru colaborare. M-am întâlnit cu reprezentanții Organizațiilor Internaționale, agenți economici, constructori, specialiști în domeniul IT, oameni care sunt gata să se implice pentru a contribui la dezvoltarea capitalei prin crearea de parteneriate-publice private cu Primăria.” a precizat edilul.

Totodată, Ion Ceban i-a spus presei ce gânduri și planuri de viitor are. Astfel, printre prioritățile autorităților publice municipale pentru anul 2020 se înscrie reparația integrală a mai multor străzi și poduri din oraș, amenajarea spațiilor verzi, reamenajarea havuzurilor, reabilitarea parcurilor, construcția terenurilor de joacă pentru copii și amenajarea stadioanelor.

ambuteiaj - Sputnik Moldova
Societate
Ion Ceban a găsit soluția pentru ambuteiajele din Capitală: Ce propunere are - Detalii

Totodată, municipalitatea își propune să  modernizeze transportul public, dar și să completeze parcul de autobuze. Tot în 2020 urmează a fi reabilitate stațiile de așteptare.

În 2020 s-ar putea să fie reparate majoritatea subteranelor din Capitală. Acest lucru ar putea fi posibil cu resursele financiare ale companiilor din ţară dar şi partenerilor externi, care vor contribui la susținerea unui ,,Fond de dezvoltare a Chişinăului”.  

Vor cădea capete la Primăria Chișinău? Vezi cine este vizat>>>

Ghişeul Unic pentru eliberarea actelor permisive în construcţii va fi deschis într-o lună, iar în cel mult jumătate de an procesul de muncă va fi integral automatizat.

O altă prioritate pentru anul viitor de care a vorbit primarul Capitalei este îmbunătățirea serviciilor prestate de către Administrația Publică Locală.

Fluxul de știri
0