Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Ceban a găsit soluția pentru ambuteiajele din Capitală: Ce propunere are - Detalii

© Sputnik / Miroslav Rotariambuteiaj
ambuteiaj - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a găsit soluția pentru ambuteiajele care se formează la sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Moscova cu strada Alecu Russo. Iată despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat într-o emisiune televizată că la începutul lunii martie 2020 ar urma să înceapă lucrările de lichidare a sensului giratoriu de la intersecția bulevardului Moscova și strada Alecu Russo. Ceban a precizat că astfel își dorește să fluidizeze traficul rutier în zonă prin instalarea unui semafor inteligent.  

mașini - Sputnik Moldova
Societate
Șoferii trebuie să știe asta: Anunț important făcut de Inspectoratul de Patrulare

„Trebuie de eliminat acest sens giratoriu. În mod normal, în acest sens trebuie să existe un semafor inteligent, au fost făcute publice toate demonstrațiile de simulări privind gestionarea traficului. Evident că asta nu rezolvă toată problema, trebuie să ne gândim și la parcări, cât și alte lucruri, inclusiv la banda reversibilă”, a declarat Ion Ceban. 

Un studiu de prefezabilitate a arătat că un semafor inteligent ar fluidiza traficul în zonă. Acesta ar reduce în jumătate timpul pierdut în ambuteiaje. Studiul mai arată că instalarea semaforului la intersecția bulevardului Moscova cu strada Alecu Russo ar permite rezolvarea problemei, în condițiile în care în preajmă există mai multe instituții de învățământ și, respectiv, traversări pietonale care afectează fluxul de transport.

Fluxul de știri
0