Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Istoria impresionantă a unui tânăr talentat, pasionat de muzica populară

© Sputnik / Miroslav RotariDamian Spinei
Damian Spinei - Sputnik Moldova
Abonare
Damian Spinei este un tânăr aflat abia la începutul carierei sale muzicale. Cu toate acestea, a reușit deja multe performanțe în acest domeniu.
Află istoria unui tânăr cu un talent incontestabil, pasionat de muzica populară

La ai săi 21 de ani, Damian Spinei a reușit să se facă auzit și apreciat. A cântat în Ansamblul ”Crescendo Band”, iar acum evoluează împreună cu Ansamblul folcloric ”Icoane” din Cluj-Napoca. Mai mult, tânărul este  membru al Uniunii Oamenilor de Creație, laureat al mai multor festivaluri și concursuri naționale și internaționale.

A îndrăgit muzica de mic copil, iar acest lucru l-a determinat să-și continue studiile la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din orașul Cluj-Napoca, Romania. Dragostea pentru muzică, tradiții și obiceiuri i-a fost cultivată de bunica sa. 

"Dragostea vine din familie. Îmi place enorm ceea ce fac. Acest lucru mă face fericit", a declarat Damian Spinei.

A realizat că ”Succesele nu vin spontan, fără să te implici. Succesul se obține prin multă muncă. Despre sine spune că este exigent, perseverent, responsabil, punctual, omenos, modest și sincer.

"Ca să te dedici muzicii populare este nevoie de mult exercițiu, practică, studiere, dragoste pentru folclor și educație", a mărturisit tânărul.

Ilie Ștefanesa - Sputnik Moldova
Povestea de succes a unui moldovean, actor în Canada

Dovadă a muncii sale sunt premiile pe care le are în palmares. Doar în anul 2019 Damian a participat la prestigioase concursuri de la București, Sibiu, Brașov, Piatra-Neamț și Argeș, unde a obținut locuri de frunte.

Recent, tânărul a participat la cea de-a XIV-a ediție a Jocurilor Delfice, desfășurată la Moscova. Damian a concurat cu participanți din zeci de țări ale lumii și a revenit acasă cu medalia de bronz.

"Este o realizare și o experiență de neuitat. Mereu am emoții când evoluez pe scenă. Aceasta este bucuria și pasiunea mea. Încerc, prin muzică, să transmit emoțiile și sentimentele pe care le trăiesc", a subliniat tânărul.

Vă propunem să vizionați versiunea integrală a interviului, realizată în studioul Sputnik Moldova și să vă delectați cu colinde minunate în preajma sărbătorilor de iarnă.

Fluxul de știri
0