Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Focurile de artificii pot transforma sărbătorile în tragedie: Recomandările specialiștilor

© Sputnik / Miroslav RotariMolceanu Petru
Molceanu Petru - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", inspectorul principal din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor, Petru Molceanu, a menționat la ce trebuie să atrageți atenția atunci când achiziționați focuri de artificii pentru a nu transforma sărbătoarea în tragedie.
Focurile de artificii pot transforma sărbătorile în tragedie: Recomandările specialiștilor

În primul rând, pentru a evita incendiile sau alte accidente ce pot avea consecințe grave, specialiștii vă recomandă să achiziționați articolele pirotehnice doar din locuri autorizate pentru că altfel vă expuneți multor riscuri.

"Comercianții stradali de obicei nu respectă cerințele de siguranță prescrise și pot avea în vânzare produse contrafăcute. Nimeni nu vă poate oferi o garanție privind calitatea lor", spune Molceanu.

Potrivit specialistului, consumatorii trebuie să țină cont de faptul că focurile de artificii trebuie să fie însoțite de indicații care să explice cum trebuie să fie utilizare.  În același timp, consumatorul este în drept să solicite vânzătorului prezentarea declarației de conformitate.

"Instrucțiunile trebuie să fie pe înțelesul tuturor, în limba de stat. Asigurați-vă că ați luat cunoștință de toate informațiile de pe eticheta produsului", a menționat reprezentantul APCSP.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Amenzi de până la 12 mii de lei: Iată cine și pentru ce le-ar putea plăti

În fiecare an, de sărbători, sunt înregistrate diverse incidente din motiv că oamenii procură produsele pirotehnice din locuri neautorizate sau nu cunosc cum să le folosească corect.

Oamenii legii îndeamnă cetățenii să procure produse pirotehnice doar din magazinele autorizate prin lege, întrucât pot expune pericolului viața și sănătatea proprie, dar și a celor din jur, în momentul folosirii acestora. De asemenea, populația este îndemnată să informeze organele de drept dacă depistează situații de comercializare în stradă a produselor pirotehnice.

Fluxul de știri
0