Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Lazarenco-Tiron: Provocările din 2019 au fost mai complicate decât înotul în oceane

© Sputnik / Miroslav RotariIon Lazarenco Tiron
Ion Lazarenco Tiron  - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul înotător de ape deschise Ion Lazarenco-Tiron a mărturisit, în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", că anul care se încheie a fost unul complicat. Sportivul afirmă că provocările din 2019 au fost mai dificile decât înotul în oceane.
Ion Lazarenco-Tiron: Anul 2019 a fost mai greu decât să înot oceanele

Ion Lazarenco-Tiron înoată sute de kilometri, nu pentru medalii și distincții, ci pentru copiii nevoiași, pentru alți sportivi care practică înotul, dar și pentru a promova Republica Moldova în lume.

Moldoveanul a mărturisit că anul 2019 a fost unul deosebit de complicat pentru el, însă în toate situațiile dificile a însușit lecții foarte importante.

"Anul acesta pentru mine a fost mai greu decât aș înota de-a lungul oceanelor. Niciodată nu am avut atâtea întâlniri cu oficiali, deputați, reprezentanți și oameni din străinătate. Am oferit multă energie și asta m-a epuizat. Am cutreierat toată lumea, am ridicat drapelul Republicii Moldova la diverse evenimente la care au participat sute de țări. Nu am răbdare să vină 2020", a spus cunoscutul înotător.

Mare - Sputnik Moldova
Societate
Moldoveanul Ion Lazarenco Tiron este cel mai bun înotător în ape deschise din lume

Ion Lazarenco-Tiron este singurul om de pe glob care a reușit să traverseze înot, din prima încercare, cele șapte strâmtori, numite și provocări ale Oceanului: Canalul Mânecii, Strâmtoarea Gibraltar, Canalul de Nord, Canalul Catalina, Canalul Molokai, Canalul Tsugaru și Strâmtoarea Cook.

El a fost declarat "Omul Anului 2018" de către Asociația Mondială a Înotătorilor de Ape Deschise, iar la începutul anului curent a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0