Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldoveanul Ion Lazarenco Tiron este cel mai bun înotător în ape deschise din lume

© Sputnik / Виталий Тимкив / Accesați arhiva multimediaMare
Mare - Sputnik Moldova
Abonare
Moldoveanul Ion Lazarenco Tiron este cel mai bun înotător în apele deschise din lume.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Moldoveanul Ion Lazarenco Tiron a fost declarat cel mai bun înotător din lume în ape deschise. Acest lucru a fost posibil datorită voturilor oamenilor din întreaga lume. Sportivul a oferit un interviu prin telefon în exclusivitate pentru Sputnik Moldova. Acesta a declarat că se simte mândru că a reușit această performanță și că a depus o muncă enormă pentru a-și realiza visul.

”Este ceva unic. Nu îmi venea să cred când am văzut noutățile internaționale. Eram în competiție cu niște oameni care au cucerit pământul, au proiecte foarte mari. Dar uite că eu am reușit să îi înving”, a declarat pentru Sputnik Moldova Ion Lazarenco Tiron.

Ion Lazarenco Tiron - Sputnik Moldova
Moldoveanul care înoată pentru Pace

Bărbatul este primul om din istorie care a traversat înotat cele 7 strâmtori de pe glob din prima încercare (North Channel, Cook Strait, Molokai Channel, English Channel, Catalina Channel, Tsugaru Strait, Strait of Gibraltar).

”Lumea vede doar succesul, dar familia este cea care mă susține și vede prin ce greutăți trec pentru a ajunge la succes. Mă trezesc uneori la patru dimineață pentru a merge în munți să stau în apă înghețată”, a mai declarat înotătorul.  

Totul a început însă în anul 2013 atunci când înotătorul amator a trecut în înot râul Nistru, o distanță de 240 de km în 8 zile, în scop caritabil, pentru a aduna bani copiilor orfani și sportivilor săraci din Moldova.

Atunci sportivul a fost contactat de președintele Asociației înotătorilor din lume și i-a spus că a realizat ceva unic, demn de Cartea Recordurilor Guinness.

Fluxul de știri
0