Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Europa urmărește respectarea dreptului la libertatea cuvântului, doar că nu și la ea acasă

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaПостоянный представитель Российской Федерации при Европейском союзе Владимир Чижов
Постоянный представитель Российской Федерации при Европейском союзе Владимир Чижов - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentatul permanent al Federației Ruse în Uniunea Europeană: Europa urmărește respectarea dreptului la libertatea cuvântului, doar că nu și la ea acasă.

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Cazul Sputnik Estonia, în care jurnaliștii de la această instituție sunt presați să demisioneze, altfel riscând să ajungă la pușcărie, a fost comentat de reprezentatul permanent al Federației Ruse în Uniunea Europeană, Vladimir Cijov.

Diplomatul a amintit că regulile sunt scrise pentru toți, inclusiv pentru autoritățile din Estonia.

Экстренный саммит ЕС по Brexit - Sputnik Moldova
Rusia
Premierul estonian nu este la curent cu situația jurnaliștilor de la Sputnik Estonia

"Ca argument, Tallinnul oficial recurge la teza că Sputnik nu este un mijloc de informare, ci de propagandă, spune Vladimir Cijov. Doar că asta nu schimbă nimic. Într-un final, asta poate fi spus despre un cerc mare de mass-media occidentale (inclusiv, estoniene). Iată de ce asta este o chestiune principială. Îm Uniunea Europeană, trebuie să vă mărturisesc, cu multă plăcere se discută despre libertatea presei și drepturile omului în lume, peste hotarele UE. Dar despre situația din UE, de problemele care există în UE se vorbește cu mult mai puțin entuziasm. Deși, în ultimul timp, au început să fie abordate și aceste chestiuni".  

Дмитрий Киселев: угрозы в адрес Sputnik Эстония - опасный прецедент - Sputnik Moldova
Video
Kiseliov, despre pericolele la adresa Sputnik-ului în Estonia: Un precedent periculos

Potrivit serviciului de presă al Rossiya Segodnya, “în ultimele luni angajații Sputnik Estonia au fost chemați de structurile de forță pentru “discuții profilactice”, în cadrul cărora li s-a recomandat insistent să plece din agenție”.

Estonia este singurul stat din regiunea Baltică în care există o redacție în toată regula a Sputnik. Colectivul este alcătuit din 35 de persoane, dintre care 33 sunt cetățeni ai Estoniei, angajați ai Rossiya Segodnya.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, comentând situația din jurul Sputnik Estonia, a declarat că autoritățile ruse vor face totul pentru a susține jurnaliștii în activitatea lor în alte țări. Redactorul șef al AIP “Rossiya Segodnya” s-a adresat președintelui Estoniei, Kersti Kaljulaid, în care i-a cerut să nu admită arestarea jurnaliștilor.

Fluxul de știri
0