Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premierul estonian nu este la curent cu situația jurnaliștilor de la Sputnik Estonia

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaЭкстренный саммит ЕС по Brexit
Экстренный саммит ЕС по Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul estonian, Jüri Ratas, a declarat că nu cunoaște nimic despre situația din jurul agenției Sputnik Estonia.

CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik. Premierul estonian, Jüri Ratas, a declarat că nu cunoaște nimic despre scandalul legat de agenția Sputnik Estonia în țara lui.

Дмитрий Киселев: угрозы в адрес Sputnik Эстония - опасный прецедент - Sputnik Moldova
Video
Kiseliov, despre pericolele la adresa Sputnik-ului în Estonia: Un precedent periculos

Într-un interviu oferit publicației locale, fiind întrebat de situația din jurul agenției, șeful guvernului a replicat: “Despre ce scandal este vorba?”.

“Eu cred că am mai declarat în mai multe rânduri. Noi nu colaborăm cu agenția Sputnik”, a răspuns premierul, fiind întrebat despre conturile înghețate ale redacției, întreruperea contractului de arendă și presiunile asupra jurnaliștilor.

De asemenea, fiind întrebat dacă Estonia se teme de agenția Sputnik, Ratas a răspuns că nu există niciun motiv de teamă.

“Estonia este un stat independent și democratic. De ce ne-am teme? Estonia este un stat pașnic, are aliați, nu ne temem de nimic! Trebuie să privim în viitor și să-i protejăm pe locuitorii Estoniei”, a spus prim-ministrul Estonian.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, comentând situația din jurul Sputnik Estonia, a declarat că autoritățile ruse vor face totul pentru a susține jurnaliștii în activitatea lor în alte țări. Redactorul șef al AIP “Rossiya Segodnya” s-a adresat președintelui Estoniei, Kersti Kaljulaid, în care i-a cerut să nu admită arestarea jurnaliștilor.

Fluxul de știri
0