Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kiseliov, despre pericolele la adresa Sputnik-ului în Estonia: Un precedent periculos

Abonare
Directorul general al AIP „Rossia Segodnia”, Dmitri Kiseliov, și-a făcut publică poziția față de situația în care au ajuns jurnaliștii de la Sputnik Estonia, menționând că acesta este un precedent periculos.

Amenințările lansate împotriva Sputnik Estonia constituie un precedent periculos, care va provoca o reacție în lanț în toată Europa, a declarat directorul general al AIP „Rossia Segodnia”, Dmitri Kiseliov, în cadrul emisiunii sale Noutățile Săptămânii (Вести Недели – în rusă), care este transmisă la postul de televiziune Rusia 1 (Россия 1).

"În această chestiune, statutul pe care îl are Sputnik în Tallinn nu e defel o temă chestiune, ci dezvoltarea unui principiu pentru tot continentul", a spus el.

Kiseliov a atras atenția la faptul că Tallinn a acționat împotriva angajaților unui mijloc mass-media rusesc invocând sancțiunile luate de Uniunea Europeană împotriva lui personal, încă în anul 2014. În opinia lui, sancțiunile luate împotriva unei persoane nu pot fi extinse asupra altor persoane.

"Dar purtându-se de o manieră nefericită, estonienii au decis să extindă sancțiunile luate împotriva unei persoane la întregul holding media, de parcă bugetul unei organizații de stat al fi bugetul meu personal", a explicat Kiseliov, menționând că din toate țările Uniunii Europene doar Estonia a recurs la această interpretare.

Fluxul de știri
0