Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în cazul moldovenilor blocați în avionul Air Moldova: Dezvăluirile pasagerilor

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaUn avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
De o călătorie cu peripeții au avut parte cei peste o sută de moldoveni care se îndreptau spre Aeroportul Internațional Chișinău cu o aeronavă Air Moldova. Printre ei se afla și premierul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. După cinci ore în care au fost blocați în avionul Air Moldova, pasagerii au reușit să coboare și să aștepte următoarea „aventură”. O pasageră, care ne-a rugat să-i păstrăm anonimatul, ne-a povestit care a fost traseul aeronavei în care se aflau peste 100 de moldoveni.

Самолет - Sputnik Moldova
Societate
Video - Moldoveni blocați într-un avion Air Moldova: Ce se întâmplă

„De la ora 1 noaptea ne-am tot învârtit deasupra Chișinăului, apoi la Iași ne-am pornit, acolo nu a fost loc pentru avion, ne-am pornit spre București. Între timp, de la Chișinău a venit informație că vremea e mai bună și ne-am întors iarăși la Chișinău. Acolo iarăși nu am putut ateriza și ne-am întors spre București. Am stat la București în navă, blocați timp de mai multe ore, fără alte explicații decât că e ceață”, ne-a povestit pasagera.

Oamenii au putut să coboare din aeronava Air Moldova abia după ora șase dimineața. Pasagera care ne-a oferit aceste detalii ne-a confirmat că și premierul Ion Chicu se afla în acel avion.

„Eu cred că noi am avut noroc de prim-ministru, altfel nu știu când am fi coborât din avion.”

După ce am trimis o solicitare către Air Moldova pentru a ne explica de ce pasagerii au fost ținuți blocați în aeronavă mai multe ore, serviciul de presă al companiei a anunțat că totul s-a întâmplat din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Ion Chicu se află printre pasagerii blocați în avion? Ce a scris pe Facebook

„Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ceaţa densă de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, cursa 9U 480 Bologna-Chişinău a fost redirecţionată către Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti. Pasagerii au fost debarcaţi din aeronavă şi se află acum în zona sterilă a aeroportului din Bucureşti, fiind asistaţi şi asiguraţi cu alimentaţie şi apă. Compania Air Moldova depune tot efortul necesar pentru a minimiza disconfortul pasagerilor”, ne-a comunicat serviciul de presă al Air Moldova.

Decolarea spre Chişinău este planificată către ora 11:00, odată cu îmbunătăţirea condițiilor meteo.

Fluxul de știri
0