Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rezultatele perchezițiilor de la Primărie: Patru persoane reținute - Video

© Sputnik / Miroslav RotariCNA
CNA - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Patru persoane au fost reținute în urma descinderilor de astăzi la mai multe adrese, inclusiv la Primăria Capitalei.

CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik.  O nouă schemă de corupţie la Primăria municipiului Chişinău a fost deconspirată de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. O şefă de direcţie, doi reprezentanţi ai unei agenţii imobiliare, dar şi un angajat al Agenţiei Servicii Publice sunt bănuiţi că ar fi pretins bani de la persoane fizice şi juridice pentru soluţionarea diferitor probleme ce ţin de competenţa Primăriei sau a serviciilor cadastrale.

Примэрия Кишинев Primaria Chisinau - Sputnik Moldova
Societate
Percheziții la Primăria Capitalei

Potrivit materialelor cauzelor, şefa Direcţiei Patrimoniu Municipal din cadrul Direcţiei generale economie, reforme şi relaţii patrimoniale a Consiliului municipal Chişinău este suspectată că ar fi pretins sistematic diferite sume de bani de la persoane fizice şi juridice, pentru a urgenta eliberarea unor acte cu privire la prelungirea relaţiilor contractuale de locaţiune privind exploatarea încăperilor nelocative din Chişinău.

În aceleaşi dosare, sunt bănuiţi şi factori de decizie ai „Agenţiei din Chişinău Capitalimobil” - întreprindere desemnată de către Consiliul municipal Chişinău drept responsabilă de organizarea licitaţiilor publice pentru obţinerea dreptului de arendă asupra terenurilor şi spaţiilor nelocative din municipiul Chişinău.

Astfel, folosindu-se de situaţia şi statutul pe care-l deţineau, reprezentanţii Agenţiei pretindeau şi primeau de la persoane fizice şi juridice mijloace financiare pentru a influenta persoane publice din cadrul Primăriei Chişinău şi Serviciului Cadastral Teritorial să adopte acte de recepţie finală a obiectivelor şi să aprobe actele pentru vânzarea, fără expunere la licitaţie, a bunurilor imobile.

Arest - Sputnik Moldova
Societate
Dat în căutare internațională, un avocat a venit la CNA și a cerut să-i fie puse cătușele

În urma percheziţiilor din această dimineaţă, au fost reţinuţi: şefa Direcţiei Patrimoniu din cadrul Direcţiei Generale Economie, Reforme şi Relaţii Patrimoniale a Consiliului municipal Chişinău, doi reprezentanţi ai Agenţiei din Chişinău Capitalimobil” SRL şi un funcţionar al Serviciului Cadastral Teritorial Chişinău al Agenţiei Servicii Publice. Persoanele au fost plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Urmărirea penală pe cazul dat a fost pornită în luna septembrie 2019, persoanele fiind cercetate pentru abuz în serviciu, corupere activă și pasivă şi trafic de influenţă. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Fluxul de știri
0