Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dat în căutare internațională, un avocat a venit la CNA și a cerut să-i fie puse cătușele

CC0 / Pixabay / 4711018 / Arest
Arest - Sputnik Moldova
Abonare
S-a predat benevol la CNA. Un avocat, aflat în căutare, reţinut pentru fraude în domeniul financiar-bancar şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Un avocat din Capitală a fost reţinut pentru 72 de orede ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani şi sustragere în proporţii deosebit de mari. Potrivit CNA, acesta s-a predat benevol organelor de drept.

Арест - Sputnik Moldova
Societate
Un sef de secţie de la Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie, reținut de CNA

Avocatul a fost anunţat în căutare internaţională, fiind bănuit că ar fi fost autorul, instigatorul şi complicele unor înţelegeri dubioase cu un grup de persoane prin intermediul cărora au cauzat prejudicii deosebit de mari uneia dintre cele mai mari entități bancare din Republica Moldova.

Avocatul este suspectat că, împreună cu persoane interesate, ar fi trucat procedura de alegere în organele de conducere a băncii a unor persoane, cu scopul de a prelua controlul asupra unor acţionari. Scopul acestuia, potrivit materialelor cauzei penale, ar fi fost obținerea de beneficii materiale.

”Astfel, prin dobândirea ilicită a bunurilor altor persoane, acesta a cauzat daune în proporții deosebit de mari acționarilor băncii”, se menționează în comunicatul emis de CNA.

Procurorii anticorupţie au formulat două capete de acuzare în privinţa reţinutului. Oamenii legii îl învinuiesc pe avocat de spălare de bani şi dobândire ilicită a bunurilor altei persoane.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 15 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0