Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scandalos: Ce s-a întâmplat cu olandezul care ar fi violat doi copii din Cahul

© Pixabay / Pixabay / PexelsДетская игрушка
Детская игрушка - Sputnik Moldova
Abonare
Olandezul în vârstă de 60 de ani, acuzat că a abuzat sexual doi copii de 5 și 10 ani din Cahul, a fost eliberat din arest.

CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. Judecătoria Cahul a refuzat să-i prelungească mandatul de arestare preventivă cetățeanului olandez acuzat de pedofilie. Astfel, bănuitul a fost eliberat și va fi cercetat sub control judiciar. 

Эвакуация детей из дома ребенка в Луганске - Sputnik Moldova
Accidente
Un pedofil a batjocorit în lift o fetiță de numai trei ani, apoi a fugit

Procurorii consideră însă că decizia magistraților este ilegală și o vor contesta în instanța de apel. Procuratura precizează că cetățeanul olandez este învinuit de exploatarea sexuală a doi băieți de 5 și 10 ani, care provin dintr-o familie cu patru copii din Cahul.

Familia se afla într-o situație financiară grea, după ce a contractat un credit bancar ca să poată cumpăra casa în care se mutase recent. Învinuitul a făcut cunoștință cu familia și i-a promis că îi va oferi un împrumut pe care să-l întoarcă fără procente și să poată rambursa creditul. Deși nu i-a ajutat în acest sens, a promis că se va interesa cine din Olanda ar putea să-i ajute la reparația casei cumpărate.

Mai mult, acesta o plătea pe mama copiilor cu 200 de lei pentru menaj în casa în care locuia, iar pe copii îi ducea la distracție. Așa cum relația a devenit una de încredere, familia i-a permis copilului să rămână la învinuit peste noapte, care i-a alocat și o cameră separată. Investigația însă a demonstrat că învinuitul dormea cu copilul de 5 ani în camera sa, în același pat, făceau baie împreună, iar minorul era supus abuzului sexual. Fratele copilului, de 10 ani, de asemenea a fost supus abuzului. 

Убийца - Sputnik Moldova
Societate
Viol chiar în Inspectoratul de Poliție: Victima – o minoră, violatorul – polițist

Așa cum termenul de ședere în Moldova al învinuitul expirase, acesta a fost expulzat din țară. Ulterior, a revenit într-o localitate apropiată raionului Cahul – în județul Galați din România – unde îi invita în ospeție pe mamă și cei doi copii. Mai mult, acesta a insistat și a obținut o procură care să-i permită să circule cu copilul în afara țării. Notarul însă a sesizat autoritățile locale, care au avizat familia și anterior despre acest pericol.

Primăria satului a convocat o comisie pentru cercetarea situației și a cerut anularea procurii. În acest context, învinuitul a plecat în Georgia, de unde însă, la solicitarea procurorilor, a fost extrădat autorităților de la Chișinău și a fost plasat în arest preventiv.

Oamenii legii au audiat numeroși martori, au cercetat probele și l-au deferit justiției pe cetățeanul Olandei. Dacă va fi găsit vinovat, acesta ar putea sta după gratii de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.

Fluxul de știri
0