Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Viol chiar în Inspectoratul de Poliție: Victima – o minoră, violatorul – polițist

CC0 / Pixabay / Republica / Убийца
Убийца - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel a înăsprit pedepsea pentru poliţistul, care împreună cu doi consăteni, au violat o minoră la Orhei.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Poliţistul care, acum doi ani, a violat o minoră la Orhei, a primit o pedeapsă mai dură. Acesta fusese condamnat, în iulie 2018, de prima instanță la cinci ani de închisoare. Procurorii au mers cu recurs la Curtea de Apel, care a decis condamnarea fostului polițist la șapte ani de privare de libertate.

Poliţistul a fost recunoscut de Judecătoria Orhei vinovat doar pe un capăt de acuzare – viol. Pe un alt capăt de acuzare, înaintat de procurori – complicitate la comiterea violului, magistraţii l-au achitat. Procurorii au contestat sentinţa magistraţilor, insistând pe condamnarea inculpatului, inclusiv pentru al doilea capăt de acuzare. 

Astfel, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, apelul procurorilor a fost admis, inculpatul fiind găsit vinovat pe ambele capete de acuzare şi condamnat în total la șapte ani de închisoare cu executare. Decizia este executorie, însă cu drept de recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiţie.

viol  - Sputnik Moldova
Societate
Exclusiv - Iată cum a fost: Filmul violului celor două tinere de către 6 indivizi

Infracțiunea a avut loc în noaptea de 22 spre 23 iulie 2017, la discoteca din satul Pelivan. Învinuiţii, care se cunoşteau cu victima, au ademenit-o în automobilul unuia dintre aceştia sub pretextul de a merge acasă. Prin constrângere psihică şi fizică, aceştia au abuzat sexual minora, în vârstă de 16 ani. Totul s-a întâmplat în prezenţa celui de-al treilea complice, care se afla la volan şi care s-a dovedit a fi poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Orhei.

În cadrul anchetei, procurorii au stabilit că, patru zile mai devreme, victima a fost abuzată sexual şi de către acel poliţist, care a invitat minora la întâlnire. Sub pretextul că ar avea de examinat o plângere, acesta a dus fata la Inspectoratul de Poliţie din Orhei, unde a violat-o în biroul său de serviciu.

Alarmant! Cazurile de viol între băieți, tot mai dese>>>

Declaraţiile minorei s-au confirmat, astfel, la o săptămînă de la arestarea celor doi locuitori ai satului Vatici, acuzaţi de viol, procurorii au reţinut şi poliţistul, fiindu-i incriminate două capete de acuzare: viol şi complicitate la comiterea violului.

Poliţistul a fost eliberat din funcţie imediat după reţinere, iar până la pronunţarea sentinţei s-a aflat în arest.

Ceilalţi doi agresori au fost condamnaţi, în toamna anului 2017, la câte 4 ani de închisoare, cu suspendare, după ce şi-au recunoscut integral vina şi au solicitat judecarea cauzei în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Fluxul de știri
0