Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

"Bunicii Grijulii" în plină desfășurare. Câți voluntari participă la acest proiect?

© Sputnik / Miroslav RotariGalina Cotorobai
Galina Cotorobai - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul național "Bunicii Grijulii" este menit să asigure securitatea copiilor în drum spre școală, implicând persoane de vârsta a treia pe principiul de voluntariat.
"Bunicii Grijulii" în plină desfășurare. Câți voluntari participă la acest proiect?

Proiectul este implementat pe tot teritoriul Republicii Moldova. În cadrul acestuia, persoanele în etate sunt prezente la trecerile pietonale din preajma instituțiilor de învățământ, ajutându-i pe copii să traverseze strada și îi protejează de șoferii imprudenți.

Potrivit liderului Asociației Obștești "Bunicii grijulii", Galina Cotorobai, în prezent, cadrul proiectului sunt implicați  peste 1500 de pensionari, care și-au manifestat intenția de a contribui la siguranța copiilor. Totodată, peste 300 de elevi din clasele liceale fac parte din echipa nepoțeii grijulii.

"Echipa noastră crește pe zi ce trece. Ne mândrim că acest proiect ia amploare. Pensionarii participă activ în viața socială, simțindu-se importanți și apreciați. Totodată, și copiii se simt protejați și în siguranță", a subliniat Cotorobai.
Valeriu Chioibaș și Adrian Lefter - Sputnik Moldova
"Din Culisele Poliției" – proiect social pentru tinerii încrezători

Amintim că, în luna decembrie a anului precedent, în cadrul Galei de premiere "Jos pălăria în fața voluntarilor!", Asociația Obștească "Bunicii grijulii" a fost premiată la categoria "Cea mai bună campanie care promovează voluntariatul și implică voluntari".

Proiectul național "Bunicii Grijulii" a fost lansat în luna mai 2018, la inițiativa Inspectoratului General de Poliție în colaborare cu Primăria orașului Bolzano, Italia. Durabilitatea proiectului este asigurată de peste 9000 de polițiști din întreaga țară, dar și de autoritățile publice locale, oameni de afaceri și parteneri.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0