Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

"Din Culisele Poliției" – proiect social pentru tinerii încrezători

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Chioibaș și Adrian Lefter
Valeriu Chioibaș și Adrian Lefter - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", inspectorul superior al Direcției Generale Urmărire Penală din cadrul Inspectoratului General al Poliției Valeriu Chioibaș și elevul Liceului Academiei de Științe a Moldovei Adrian Lefter au discutat despre campania "Din Culisele Poliției", care a ajuns la cea de-a V-a ediție.
"Din Culisele Poliției" – proiect social pentru tinerii încrezători

Scopul campaniei "Din Culisele Poliției" este informarea corectă a tinerii generații despre activitatea poliției, rolul și obiectivele acesteia în identificarea tinerilor voluntari și potențiali candidați pentru angajarea în rândurile Poliției.

"După o analiză efectuată pe parcursul anului 2017 de către Inspectoratul General al Poliției, am constatat că nu toată populația și, în special, tinerii percep Poliția ca pe un organ care asigură, în primul rând, securitatea și că este un prieten pentru întreaga societate", a spus Valeriu Chioibaș.

Potrivit lui, în cadrul campaniei "Din Culisele Poliției", la cea de-a V-a ediție au fost efectuate diverse prezentări, jocuri interactive, precum și activități practice unde tinerii au avut ocazia să se deplaseze la Centrul Național de Expertiză Judiciară și la Inspectoratul Național de Patrulare pentru a înțelege mai bine activitatea și rolul acestora.

"Ne bucurăm că această campanie a ajuns la a cincea ediție și ne propunem să urmeze cel puțin cinci ediții, la care vor fi invitați peste 500 de tineri. Fiecare tânăr care participă la o ediție este un mic formator de opinie în cercul său de prieteni. Atitudinea tinerilor după aceste prezentări se schimbă. Sunt foarte multe întrebări la sfârșitul fiecărei prezentări. Cel mai des tinerii cer sfaturi referitor la problemele cu care se confruntă. Totodată ne informează despre unele acțiuni ilegale care se întâmplă în societate. Încercăm să intervenim pentru a restabili echitatea socială - dezechilibrată de unele persoane", a precizat invitatul.

Valeriu Chioibaș a menționat că la fiecare ediție sunt antrenați 100 de tineri. În primul rând, sunt selectați tinerii care și-au exprimat dorința de a participa. Mai mult decât atât, la cea de-a V-a ediție au participat 42 de tineri din raioanele Republicii Moldova, care s-au implicat într-un alt proiect "Bunicii grijulii", ei fiind "Nepoții grijulii".

Adrian Lefter, participant al Campaniei "Din culisele poliției”, și-a prezentat opiniile față de acest proiect, dar și impresiile trăite în urma participării la eveniment, fapt ce l-a motivat în continuare în luarea deciziilor de viitor.

"De obicei, tinerii au o părere sceptică despre polițiști. În cadrul campaniilor tinerii observă activismul civic, responsabilități și munca poliției, care este una foarte complicată și complexă. Probabil voi reuși și eu să devin un polițist pe viitor pentru a schimba lumea spre bine", a punctat voluntarul.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0