Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decor de sărbători: Cum alegem luminițe de calitate pentru casă și Pomul de Crăciun

© Sputnik / Miroslav RotariMolceanu Petru
Molceanu Petru - Sputnik Moldova
Abonare
Sărbătorile de iarnă sunt un prilej bun pentru a crea o atmosferă de poveste prin utilizarea instalațiilor luminoase, atât în interior, cât și exterior. Totuși, dacă nu veți respecta măsurile minime de siguranță, riscați să vă pomeniți în situații foarte neplăcute.
Decor de sărbători: Cum alegem luminițe de calitate pentru casă și Pomul de Crăciun

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", inspectorul principal din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Petru Molceanu, a remarcat la ce ar trebui să atrageți atenția atunci când  achiziționați luminițele electrice pentru a evita careva incidente.

Petru Molceanu spune că primul lucru pe care trebuie să-l luați în considerație este locul de unde achiziționați ghirlandele luminoase.

"Procurați luminițe electrice doar din locuri autorizate. Comercianții stradali de obicei nu respect cerințele de siguranță prescrise și pot avea în comercializare produse contrafăcute. Nimeni nu vă poate oferi o garanție privind calitatea lor", a menționat Molceanu.

Decor de Revelion - Sputnik Moldova
Societate
Cât costă să-l chemi pe Moș Crăciun acasă și să închiriezi costume de Revelion
De asemenea, țineți cont că luminițele electrice trebuie să fie însoțite de o indicație care să arate că sunt destinate pentru utilizare, fie în interior, fie în exterior. Luminițele destinate pentru decor în exterior trebuie să fie echipate cu o fişă de priză protejată împotriva stropilor de apă. Pentru toate tipurile de luminițe, lungimea cablului de la priză până la prima luminiță nu trebuie să fie mai mică de 1,5 m.

"Instrucțiunile trebuie să fie pe înțelesul tuturor, în limba de stat. Asigurați-vă că aţi luat cunoștință cu toate informațiile de pe eticheta produsului", a subliniat reprezentantul APCSP.

În același timp, consumatorul este în drept să solicite vânzătorului prezentarea declarației de conformitate. Agenții economici sunt obligați să demonstreze consumatorilor, la cererea acestora, modul de utilizare și funcționalitatea produsului ce urmează a fi achiziționat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0