Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât costă să-l chemi pe Moș Crăciun acasă și să închiriezi costume de Revelion

© Sputnik / Yana ZaharovaDecor de Revelion
Decor de Revelion - Sputnik Moldova
Abonare
O vizită a lui Moș Crăciun la domiciliu va costa, în medie, 300 de lei anul acesta. Costumele personajelor-vedete ale iernii se vând cu aproximativ 1.000 de lei și pot fi închiriate cu vreo 200-300 de lei.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Pe site-urile de anunțuri din Republica Moldova apar tot mai multe oferte de programe distractive cu participarea personajelor de basm Moș Crăciun, Fulguța, Moș Gerilă, Alba ca Zăpada, spiriduși și magicieni.

Bradul inaugurat la Chisinau - video - Sputnik Moldova
Video
Feeria sărbătorilor de iarnă: Cum a fost inaugurat Bradul în centrul Chișinăului - Video

Actorii, profesioniști sau amatori, negociază în fiecare caz separat prețul unui asemenea program de divertisment, dar tarifele pentru un program de Revelion și Crăciun susținut la instituții de învățământ sau la domiciliu sunt de 300-450 de lei.

Unii animatori solicită și 50 de euro, echivalentul a peste 800 de lei, pentru un spectacol de revelion pentru copii și adulți.

„Primim comenzi acasă, la grădiniţe, în oficii, la petreceri corporative, la Revelion, în Chișinău și în întreaga Republica Moldova. 350 MDL” – astfel arată una dintre oferte.

Moș Crăciun poate fi chemat acasă și cu mai puțini bani, dacă găsiți un ofertant mai puțin solicitat de clienți.

Prețul de vânzare al costumelor de Moș Crăciun/Moș Gerilă și Fulguța/Alba ca Zăpada pornesc de la 800 de lei și ajung până la 1.200 de lei.

Cetatea Soroca - Sputnik Moldova
Politică
La Soroca a fost inaugurat Pomul de Crăciun: Ce a spus Ion Chicu despre anul 2020 – Foto

Prețul de închiriere a costumelor diferă de la caz la caz, contând aspectul acestora și intervalul pentru care clientul are nevoie de ele.

Unii solicită 300 de lei pentru închirierea unui costum și numai 500 de lei atunci când clientul are nevoie de două – pentru Moș Crăciun și Fulguța, de exemplu.

Am găsit și un anunț în care este propus pentru închiriere un costum de Moș Crăciun, mărimea 46-50, la prețul de 150 de lei.

Și costumele de carnaval ale altor personaje se vând sau sunt închiriate la prețuri comparabile.

Fluxul de știri
0