Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfârșit tragic – a murit după ce i-a luat foc casa: Avertismentul salvatorilor – Video

CC0 / Pixabay / kolyaeg / Пожар
Пожар - Sputnik Moldova
Abonare
O femeie a murit după ce casa i-a luat foc. Vecinii n-au observat nimic. Peste 1.500 de incendii, în care au murit 105 persoane, s-au produs de la începutul anului. Aproape 200 de detectoare de fum au fost instalate gratis de salvatori în raioane.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. O femeie de 88 de ani și-a pierdut viața vineri, 6 decembrie, după ce i-a luat foc casa. S-a întâmplat în satul Tartaul, din raionul Cantemir.

Pompieri și salvatori  - Sputnik Moldova
Societate
Nemaipomenit: Ce au făcut salvatorii în casele unor oameni din sate – Video

Incendiul s-a autostins, fără a fi observat de vecini. Corpul neînsuflețit al femeii a fost găsit de fiul acesteia, care ulterior a alertat Serviciul 112.

Incendiul a izbucnit din cauza nerespectării normelor antiincendiare, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Se presupune că femeia s-a intoxicat cu monoxid de carbon emanat de soba defectă. În urma arderii, au fost afectate bunurile materiale din casă, inclusiv lenjeria de pat, iar încăperea a fost inundată cu fum dens.

IGSU atenționează cetățenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare, pentru a evita producerea tragediilor de acest fel, în special la utilizarea surselor de încălzire și exploatarea canalelor de evacuare a fumului.

De la începutul anului 2019, în Republica Moldova s-au produs 1.521 de incendii, în care și-au pierdut viața 105 persoane.

Detectoare de fum instalate de IGSU în mai multe raioane

În peste 130 de case din 13 localități, pompierii și salvatorii au instalat recent 177 de detectoare de fum. De detectoare de fum instalate gratis, în cadrul Campaniei IGSU „O casă protejată, o viaţă salvată”, au beneficiat familii cu mulţi copii, persoane în etate şi imobilizate la pat.

управление спасателей и пожарных - Sputnik Moldova
Societate
Un bloc cu 14 etaje din Chișinău risca să sară în aer: Ce au descoperit salvatorii

Cele mai multe gospodării care s-au ales cu detectoare de fum sunt din raioanele Edineţ, Cahul, Briceni, Căuşeni, Teleneşti, municipiul Chişinău, dar şi UTA Găgăuzia, potrivit IGSU. În următoarea perioadă, asemenea dispozitive vor fi instalate în localităţile Chirsova, Cazaclia, Vulcăneşti, din UTA Găgăuzia, în localitatea Egorovca, din raionul Făleşti. 

Totodată, angajații IGSU au verificat, în peste 40 de localități, starea a vreo 500 de instalaţii de detectare a fumului şi gazului toxic emanat de sobe şi aparate defecte. Detectoarele verificate au fost instalate în anul 2018, iar acum a fost necesară evaluarea acestora, pentru asigurarea securităţii în casele gospodarilor.

Fluxul de știri
0