Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nemaipomenit: Ce au făcut salvatorii în casele unor oameni din sate – Video

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Casele unor familii cu mulți copii, ale unor persoane în etate şi imobilizate la pat au fost dotate cu detectoare de fum, în cadrul unei campanii speciale. Totodată, au fost verificate vreo 500 de detectoare instalate în 2018.

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. În peste 130 de case din 13 localități, pompierii și salvatorii au instalat recent 177 de detectoare de fum.

Cele mai multe gospodării care s-au ales cu detectoare de fum sunt din raioanele Edineţ, Cahul, Briceni, Căuşeni, Teleneşti, municipiul Chişinău, dar şi UTA Găgăuzia, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) al MAI.

De detectoare de fum instalate gratis au beneficiat familii cu mulţi copii, persoane în etate şi imobilizate la pat.

управление спасателей и пожарных - Sputnik Moldova
Societate
Un bloc cu 14 etaje din Chișinău risca să sară în aer: Ce au descoperit salvatorii

Totodată, angajații IGSU au verificat, în peste 40 de localități, starea a vreo 500 de instalaţii de detectare a fumului şi gazului toxic emanat de sobe şi aparate defecte.

Detectoarele verificate au fost instalate în anul 2018, iar acum a fost necesară evaluarea acestora, pentru asigurarea securităţii în casele gospodarilor.

Instalaţiile de detectare a fumului toxic sunt instalate în cadrul Campaniei IGSU „O casă protejată, o viaţă salvată”.

În următoarea perioadă, detectoare de fum vor fi instalate în localităţile Chirsova, Cazaclia, Vulcăneşti, din UTA Găgăuzia, în localitatea Egorovca, din raionul Făleşti. 

Fluxul de știri
0