Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De groază: Doi oameni au murit în ultimele 24 de ore în incendii - iată cum s-a întâmplat

CC0 / Pixabay / skeeze / Incendiu
Incendiu - Sputnik Moldova
Abonare
O femeie și un bărbat au murit în zilele de 6 și 7 decembrie după ce le-au luat foc casele. De la începutul anului, 106 persoane au murit în incendii.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. În dimineața de 7 decembrie, salvatorii au depistat corpul neînsuflețit al unui bărbat de 47 de ani, care a decedat în urma incendiului ce i-a cuprins casa. Cazul s-a întâmplat în satul Clococenii Vechi, raionul Glodeni.

управление спасателей и пожарных - Sputnik Moldova
Societate
Un bloc cu 14 etaje din Chișinău risca să sară în aer: Ce au descoperit salvatorii

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 8:27. La fața locului au fost trimise două echipaje de intervenție. Incendiul a fost lichidat într-o jumătate de oră, la 8:58.

Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat că ard bunurile materiale din interiorul unei case de locuit. Corpul neînsuflețit al bărbatului nu avea urme de carbonizare. Salvatorii nu avansează ipoteza că acesta s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Circumstanțele și cauza de producere a incendiului urmează a fi stabilite de specialiști, potrivit comunicatului oficial.

De asemenea, o femeie de 88 de ani și-a pierdut viața vineri, 6 decembrie, după ce i-a luat foc casa. S-a întâmplat în satul Tartaul, din raionul Cantemir. 

Incendiul s-a autostins, fără a fi observat de vecini. Corpul neînsuflețit al femeii a fost găsit de fiul acesteia, care ulterior a alertat Serviciul 112.

Pompieri și salvatori  - Sputnik Moldova
Societate
Nemaipomenit: Ce au făcut salvatorii în casele unor oameni din sate – Video

Incendiul a izbucnit din cauza nerespectării normelor antiincendiare, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Se presupune că femeia s-a intoxicat cu monoxid de carbon emanat de soba defectă. În urma arderii, au fost afectate bunurile materiale din casă, inclusiv lenjeria de pat, iar încăperea a fost inundată cu fum dens.

IGSU atenționează cetățenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare, pentru a evita producerea tragediilor de acest fel, în special la utilizarea surselor de încălzire și exploatarea canalelor de evacuare a fumului.

De la începutul anului 2019, în Republica Moldova s-au produs 1.521 de incendii, în care și-au pierdut viața 106 persoane.

În peste 130 de case din 13 localități, pompierii și salvatorii au instalat recent 177 de detectoare de fum. De detectoare de fum instalate gratis, în cadrul Campaniei IGSU „O casă protejată, o viaţă salvată”, au beneficiat familii cu mulţi copii, persoane în etate şi imobilizate la pat.

Totodată, angajații IGSU au verificat, în peste 40 de localități, starea a vreo 500 de instalaţii de detectare a fumului şi gazului toxic emanat de sobe şi aparate defecte instalate în 2018.

Fluxul de știri
0