Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eliberarea lui Filat: Dodon dă vina pe fostul Guvern - Maia Sandu neagă categoric

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додон и Майя Санду
Игорь Додон и Майя Санду - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Eliberarea lui Filat din închisoare înainte de termen a fost „pregătită” și „aprobată tacit” de fostul Guvern, consideră Igor Dodon. El a făcut declarația după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat că eliberarea lui Vlad Filat înainte de termen a devenit posibilă cu „aprobarea tacită” a fostului Guvern, condus de Maia Sandu, și în special a Ministerului Justiției.

 „Această eliberare (a lui Vlad Filat din penitenciar – n.red.) a fost pregătită de fosta guvernare (...) Reducerea termenului a avut loc cu aprobarea tacită a guvernării”, a declarat Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) de miercuri, 4 decembrie.

Reducerea termenului de detenție pentru Filat a fost redusă de două ori, prin două încheieri ale Judecătoriei Chișinău, din 30 iulie și, respectiv, 28 octombrie 2019.

Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova
Politică
Cine l-a eliberat pe Filat din închisoare - ce spune ministrul Justiției

Încheierile nu au fost atacate în instanța de judecată de fostul Guvern, a accentuat Igor Dodon.

După ședința CSS, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a subliniat că pe 12 noiembrie 2019, anume „în ziua căderii Guvernului”, șeful Penitenciarului nr. 13 a depus un demers către Judecătoria Centru pentru eliberarea condiționată a lui Filat, înainte de termen. Notăm că Guvernul condus de Ion Chicu a fost învestit pe 14 noiembrie.

„Justiția lui Dodon l-a eliberat pe Filat din închisoare. Să fie foarte clar - Guvernul pe care l-am condus nu are nimic în comun cu această decizie”, a scris pe Facebook Maia Sandu în ziua eliberării lui Vlad Filat.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Unde s-a dus Vlad Filat după ce a fost eliberat din penitenciar
Eliberarea ex-premierului Vlad Filat din închisoare a fost unul dintre subiectele discutate de Consiliului Suprem de Securitate (CSS), convocat în ședință de președintele Igor Dodon.

Pe agenda CSS au mai figurat chestiuni importante precum investigarea furtului din sistemul bancar, situația în domeniul asigurării cu energie electrică și gaze naturale, situația Aeroportul Internațional Chișinău și necesitatea reîntoarcerii acestuia în gestiunea statului, legalitatea interceptărilor telefonice efectuate de organele de drept.

Fluxul de știri
0