Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unde s-a dus Vlad Filat după ce a fost eliberat din penitenciar

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Vlad Filat ar fi mers în vizită la părinții săi după ce a fost eliberat din închisoare. Presa a difuzat imagini care, în opinia jurnaliștilor, ar confirma, indirect, acest lucru.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Posturi private de televiziune au prezentat aseară imagini cu două automobile parcate în fața porților gospodăriei părinților lui Vlad Filat, eliberat în ajun din Penitenciarul nr.13 din Chișinău.

Fadei Nagacevschi  - Sputnik Moldova
Politică
Nagacevschi, despre eliberarea lui Filat: Demers semnat în ziua căderii Guvernului Sandu

Jurnaliștii au presupus că ex-premierul a mers în satul Lăpușna, din Hâncești, pentru a-și vizita părinții, dar n-au pus pe post imagini cu acesta.

Vlad Filat a fost eliberat „condiționat, înainte de termen” pe 3 decembrie, conform deciziei Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care a făcut trimitere la articolul 91 din Codul Penal.

Ex-premierul, reţinut pe 15 octombrie 2015, imediat după ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat, a fost condamnat, pe 27 iunie 2016, la 9 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat în seara de 3 decembrie, la un briefing, că are mai multe suspiciuni că eliberarea lui Vlad Filat a fost făcută cu grave încălcări ale legislației.

Ministrul Justiției a declarat că-i va cere explicații conducerii Administrației de Stat a Penitenciarelor cu referire la temeiul expedierii demersului de eliberare a fostului premier, pentru a vedea dacă acesta este suficient de întemeiat și dacă încheierea a fost pronunțată conform prevederilor legale.

Fluxul de știri
0