Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Feeria sărbătorilor de iarnă: Cum a fost inaugurat Bradul în centrul Chișinăului - Video

Abonare
Acest moment l-au așteptat cu voie bună mii de oameni adunați în centrul Chișinăului. Adulții au fost la fel de nerăbdători precum copiii.

Miile de oameni adunați în centrul Chișinăului au făcut numărătoarea inversă pentru momentul în care au fost aprinse luminile Bradului, la îndemnul jurnalistului de la Sputnik Moldova Andrei Porubin, care a fost moderatorul evenimentului.

Iar butonul a fost acționat de copii, cu participarea primarului general al Chișinăului, Ion Ceban, și ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici. 

Apoi, în scuarul Catedralei a fost inaugurat Orășelul „Lumea copiilor”, iar în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” - „Christmas villages”. 

Programul activităților dedicate sărbătorilor de iarnă se va desfășura în perioada 1 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020 și va cuprinde acțiuni de аgrement, de socializare, de culturalizare și educație artistică. De asemenea, va fi аsigurаtă prоmоvаrea prоduselоr autohtone și а potențialului turistic al Republicii Moldova de сătrе agenții economici, potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Târgul de Crăciun va fi inaugurat pe data de 21 decembrie 2019.

Fluxul de știri
0