Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Micii spectatori, așteptați la Festivalul "Acasă la Guguță": Iată programul spectacolelor

© Sputnik / OsmatescoGabriela Lungu
Gabriela Lungu - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi, la Chișinău, a fost dat startul celui mai așteptat eveniment, destinat micilor spectatori – Festivalul "Acasă la Guguță". Pe parcursul întregii săptămâni, copii se vor delecta cu cele mai frumoase producții scenice, prezentate de către zeci de actori moldoveni.
Micii spectatori, așteptați la Festivalul "Acasă la Guguță": Iată programul spectacolelor

În perioada 25 noiembrie - 1 decembrie curent, Teatrul Municipal de Păpuși "Guguță" organizează cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Copii "Acasă la Guguță", în cadrul căruia vor participa șase teatre din țară.

"Scopul Festivalului este de a educa prin artă, de a promova arta spectacolului pentru copiii din Republica Moldova şi de a stimula schimburile culturale între teatre", a declarat pentru Sputnik directoarea Teatrului "Guguţă", Gabriela Lungu.

Programul Festivalului include spectacole de teatru pentru copii cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani.

Cătălin Lungu și Gabriela Lungu  - Sputnik Moldova
În premieră, Teatrul Municipal de Păpuși "Guguță" va prezenta și spectacole pentru adulți

Deschiderea evenimentului a avut loc pe 25 noiembrie, la Teatrul "Guguță", cu spectacolul "Lebedele sălbatice", destinat copiilor cu vârsta mai mare de patru ani.

În cea de-a doua zi a Festivalului, pe 26 noiembrie, în incinta Teatrului "A.P. Cehov", actorii le vor prezenta micilor spectatori o poveste despre prietenie, cu accente vesele și triste - "Muzicanții din Bremen". Spectacolul va fi în limba rusă.

Pe 27 noiembrie, actorii teatrului "Licurici" vor prezenta spectacolul "Pas cu pas", o poveste despre omuleții de zăpadă care vor să oprească sosirea primăverii pentru a nu se topi. Spectacolul va fi în limba rusă.

În ziua de 28 noiembrie, la Teatrul Republican "Luceafărul" vor fi puse în scenă aventurile pline de haz ale cunoscutului personaj "Păcală".

Teatrul pentru Copii "Piciul Julien" va prezenta spectacolul "Unde iernează racii?" pe 30 noiembrie, în incinta Teatrului "Guguță". Spectacolul reprezintă o abordare modern a fenomenului șmecheriei, hoției și al corupției.

În ultima zi a Festivalului, pe 1 decembrie, Teatrul Republican de Etnografie și Folclor "Ion Creangă" va prezenta pe scena Teatrului "Guguță", spectacolul "Mama este Soarele".

Prețul unui bilet este de 50 de lei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0