Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii fac tot mai des acest lucru: APCSP dezvăluie despre ce este vorba

© Sputnik / Rodion ProcaVitalie Moroșanu
Vitalie Moroșanu - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței recepționează tot mai multe apeluri si plângeri de la consumatorii nemulțumiți de bunurile achiziționate.
Moldovenii fac tot mai des acest lucru: APCSP dezvăluie despre ce este vorba

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței recepționează tot mai multe apeluri si plângeri de la consumatorii nemulțumiți de bunurile achiziționate, iar acest lucru demonstrează că oamenii conștientizează necesitatea aplicării legii și faptul că are cine să le apere drepturile.

Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Iată ce vând unii comercianți: Atenție de unde procurați produse cosmetice și parfumuri

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", șeful Direcției Asigurarea Intereselor Consumatorului din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Vitalie Moroșanu, a menționat că sarcina instituției este de a proteja și ajuta consumatorii atunci când aceștia se confruntă cu anumite deficiențe în ceea ce privește serviciile prestate de către agenții economici.

Mai mult, Agenția asigură drepturile consumatorilor prin intermediul instanțelor de judecată și în majoritatea cazurilor acestea au o finalitate pozitivă pentru cumpărător.

"Mai întâi de toate, consumatorul este consultat de instituție și este îndreptat către agentul economic pentru ca să rezolve problema pe cale amiabilă. În cazul în care nici consumatorul, nici agentul economic nu ajung la un numitor comun și agentul economic a comis cu adevărat anumite abateri, atunci Agenția înaintează acțiunea în instanța de judecată", a explicat Moroșanu.

Consumatorii moldoveni sunt îndemnați să semnalizeze la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței dacă au rămas nemulțumiți de calitatea unui produs sau de serviciile prestate de un agent economic.

Plângerile pot fi transmise Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, inclusiv în mod electronic. Mai mult, persoanele care au neclarități sau le sunt încălcate drepturile pot suna la numărul de telefon 022 741 464, în intervalul orelor 08:00 – 17:00.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0