Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată ce vând unii comercianți: Atenție de unde procurați produse cosmetice și parfumuri

© Sputnik / Miroslav RotariNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", reprezentantul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței Nicolae Olărașu a oferit câteva sfaturi utile de care trebuie să țină cont consumatorii înainte de a procura produse cosmetice și de parfumerie.
Iată ce vând unii comercianți: Atenție când procurați produse cosmetice și de parfumerie

Produsele cosmetice de orice tip pot fi găsite la fiecare pas - în magazine specializate sau farmacii, în supermarketuri sau chiar la piață.

Potrivit lui Nicolae Olărașu, adesea moldovenii preferă să achiziționeze produse cosmetice și de parfumerie din piețe sau își fac cumpărăturile în stradă, argumentând că prețul acestora este mai avantajos. Cu toate acestea, mulți cumpărători nu conștientizează că își pun sănătatea în pericol. 

În acest sens, reprezentantul APCSP a oferit câteva sfaturi utile de care trebuie să țină cont consumatorii înainte de a procura produse cosmetice și de parfumerie:

"Cumpărați produse cosmetice numai din farmacii sau magazine unde se eliberează documente de cumpărare (factura, bon fiscal). Produsele originale nu se vând în afara lanțurilor de distribuție, cum ar fi tarabele sau chioșcurile. Atrageți atenția la prețuri! Prețurile mici sunt dubioase și cu siguranță astfel de produse cosmetice provin din surse îndoielnice. Analizați calitatea ambalajului și verificați dacă ambalajul, din punct de vedere al calității, corespunde valorii produsului. Examinați cu atenție eticheta, o calitate proastă a tipăririi poate ascunde o contrafacere. Țineți cont de orice avertisment pentru evitarea unor probleme ulterioare", a relatat Olărașu.

Din practica controalelor efectuate de către Agenția pentru Protecția Consumatorilor cele mai frecvente abateri de la legislație ale operatorilor economici care comercializează produse cosmetice sunt: depozitarea cremelor la temperaturi de peste 25 de grade (vara); comercializarea cremelor sau vopselelor de păr cu termenul de valabilitate expirat; lipsa informației pentru consumatori în limba de stat privind utilizarea produsului; ștergerea termenului de valabilitate sau acoperirea acestuia cu o altă etichetă de preț. Au fost înregistrate chiar și tentative de modificare a acesteia. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0