Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarațiile primarului de Budești: Nu putem fi atât de independenți precum ne-am dori

© Sputnik / Miroslav RotariNina Costiuc
Nina Costiuc - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul de Budești, Nina Costiuc, a declarat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" că libertatea în Republica Moldova este foarte relativă deoarece există mulți factori care au un impact major asupra activității unui primar.
Declarațiile primarului de Budești: Nu putem fi atât de independenți precum ne-am fi dorit

Potrivit Ninei Costiuc, în țara noastră nu există un sistem bine pus la punct, gestionat de către autoritățile statului, iar primarii nu pot fi atât de independenți precum și-ar fi dorit.

"Legile sunt declarative și nu există un suport de realizare, în primul rând financiar. Libertatea depinde de finanțele de care dispunem. Sigur că este necesară o politică investițională clară ca noi, primarii, să nu umblăm cu mâna întinsă și să cerșim investiții. Pentru aceasta avem nevoie de stabilitate în țară", a declarat Costiuc.

Primarul care se află la cârma satului Budeşti de aproape 25 de ani spune că schimbarea începe de la dorința și acțiunile pe care le întreprinde fiecare funcționar public pentru a soluționa problemele cetățenilor.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Societate
Consolidarea autonomiei locale în Republica Moldova, discutată cu experții CALRE

"Dacă primarii și consilierii cred că sunt în vârful muntelui, atunci greșesc amarnic. Vârful muntelui se măsoară după mărimea văii, care este la poalele muntelui. Noi suntem la poalele muntelui și pentru a ajunge în vârf trebuie de muncit foarte mult. Schimbările nu se fac într-o zi. Trebuie să fim conștienți de puterile noastre", a subliniat primarul.

Mai mult, Costiuc a menționat că independența și buna guvernare înseamnă transparență, respectarea normelor etice și nu în ultimul rând, implicarea cetățeniilor în luarea deciziilor de interes public.

"Din practica mea, fără implicarea și interesul oamenilor nu poți face nimic. "Secretul puterii" este munca și buna comunicare cu cetățenii", a conchis Costiuc.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0