Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Consolidarea autonomiei locale în Republica Moldova, discutată cu experții CALRE

© Sputnik / Miroslav RotariПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Reuniunea comună a raportorilor pentru Republica Moldova ai Congresului Autorităților Locale și Regionale din Europa a avut loc la Chișinău.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. La Chișinău, a avut loc Reuniunea comună a raportorilor pentru Republica Moldova ai Congresului Autorităților Locale și Regionale din Europa (CALRE). Ședința a fost co-prezidată de Secretarul general-adjunct al Guvernului, Adrian Ermurachi.

Ermurachi a accentuat că parteneriatul cu CALRE și expertiza internațională oferită de experți recunoscuți în domeniul guvernării locale este foarte importantă în eforturile de creștere a nivelului de autonomie locală în Republica Moldova.

Fundația Miron Shor a oferit daruri cu prilejul sărbătorii copiilor - Sputnik Moldova
Societate
Congresul Autorităţilor Locale critică dur Ministerul Educaţiei

Totodată, Adrian Ermurachi a reconfirmat faptul că Guvernul, autoritățile naționale rămân a fi angajate în dialog și de acum încolo, pentru a identifica soluții optime în domeniul guvernării locale, va fi continuată implementarea măsurilor de sporire a democrației la nivel local, asigurarea condițiilor necesare pentru  elaborarea și aplicarea politicilor de descentralizare şi autoguvernare, consolidarea capacităților autorităților locale.

Participanții au trecut în revistă realizările înregistrate de țara noastră în contextul implementării prevederilor Cartei europene a autonomiei locale, precum și recomandările privind democrația locală și regională. Raportorii CALRE au fost informați despre acțiunile întreprinse și prioritățile stabilite la nivel național pentru implementarea „Strategiei de reformă a administrației publice pentru anii 2016-2020”.

Delegația CALRE a reiterat sprijinul pentru ajustarea în continuare a cadrului legal național pe dimensiunea consolidării capacităților administrației publice locale, urmând să elaboreze un raport care va include recomandări asupra acțiunilor privind democrația locală și regională ce urmează a fi realizate.

Fluxul de știri
0