Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia, îngrijorată de planurile NATO pentru spațiul cosmic

Abonare
Rusia este îngrijorată de intenția NATO de a declara spațiul cosmic drept o nouă sferă operațională a Alianței Nord-Atlantice.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Moscova este îngrijorată de faptul că NATO a declarat spațiului cosmic drept sferă operațională, considerând că acest lucru nu corespunde intereselor securității globale, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că țările Alianței intenționează să declare spațiul cosmic drept noua sa sferă operațională, însă nu vor amplasa acolo arme.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Vladimir Putin: Statele Unite ale Americii își vor revizui relațiile cu aliații din NATO

“Astfel de declarații provoacă îngrijorări. Planificarea militară a Alianței este îndreptată spre atingerea supremației în toate mediile, cu toate consecințele de rigoare sub formă de militarizare și escaladarea tensiunilor. Acum Alianța a ajuns și în spațiul cosmic. Noi vom urmări, evident, cu atenție cum și prin ce vor fi materializate asigurările secretarului general al NATO, domnul Stoltenberg, despre lipsa de intenție a organizației de a amplasa arme în spațiu”, a spus Zaharova în cadrul unui briefing.

Ea a mai subliniat că Moscova îndeamnă statele NATO să susțină eforturile Rusiei, îndreptate spre împiedicarea unei curse a înarmărilor în spațiul cosmic, care ar putea afecta negativ securitatea internațională și stabilitatea strategică.

Deputat: Planurile NATO în spațiul cosmic vor duce lumea spre o catastrofă>>>

“Pornim de la faptul că transformarea spațiului cosmic într-o arenă a confruntărilor militare nu ar răspunde intereselor de securitate a niciunei țări din lume, inclusiv ale statelor membre NATO”, a adăugat purtătorul de cuvânt al diplomației de la Moscova.

Fluxul de știri
0