Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin: Statele Unite ale Americii își vor revizui relațiile cu aliații din NATO

© AFP 2022 / SERGIO LIMAVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Statele Unite vor fi nevoite să-și schimbe relațiile cu aliații săi din NATO, consideră Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. SUA vor trebuie să întreprindă niște pași pentru schimbarea relațiilor cu aliații din Alianța Atlanticului de Nord, nu este suficientă declarația că Washingtonul îi apără, iar aceștia trebuie să plătească, a declarat Vladimir Putin la forumul investițional al VTB Capital, “Rusia cheamă!”.

Vladimir Putin - BRICS - Sputnik Moldova
Politică
Putin, un bilanț al summitul BRICS: Despre Trump, Siria, Zelenski și Ucraina

“Până acum Statele Unite ziceau: Noi suntem o umbrelă în fața pericolului sovietic, iar voi trebuie să plătiți. Astăzi (această schemă n.r.) nu mai funcționează”, a spus președintele rus.

“Iată de ce și Statele Unite vor fi nevoite să întreprindă niște pași pentru schimbarea calității relațiilor lor cu aliații, chiar și în cadrul NATO. Nu va fi suficient: “Noi vă apărăm, voi plătiți”. De ce (europenii n.r.) ar trebui să plătească pentru întreținerea complexului militar și locurile de muncă din SUA? Ei le vor dezvolta pe cele de acasă. Anume asta ei declară astăzi”, a menționat liderul rus.

Anterior, președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat într-un interviu oferit revistei The Economist că NATO “a piedut orice capacitate de coordonare, fapt care poate fi descris ca o moarte cerebrală”. Potrivit lui, în alianță nu există o coordonare a deciziilor strategice între SUA și ceilalți parteneri. Cancealul Germaniei, Angela Merkel, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au declarat că nu sunt de acord cu aprecierile liderului francez.

Fluxul de știri
0