Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Permisele de conducere moldovenești vor fi convertite în permise italienești

© Sputnik / Rodion ProcaPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru moldovenii stabiliți în Italia, care dețin permise de conducere moldovenești. Ce se întâmplă din 2020.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Permisele de conducere moldovenești vor putea fi convertite în cele italienești, începând de la 10 ianuarie 2020.

Strada Alecu Russo - Sputnik Moldova
Societate
Șoferii pot economisi timp și nervi: Cum obții mai ușor un nou permis auto

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Republicii Moldova în Italia este precizat că „din această dată toate permisele de conducere emise de Republica Moldova vor fi convertibile în Republica Italiană”.

Potrivit Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene privind conversiunea permiselor de conducere, permisele de conducere emise de către autorităţile din Italia, își pierd valabilitatea de circulaţie pe teritoriul Republicii Moldova după un an de la data obţinerii reşedinţei de către titular pe teritoriul Italiei.

Totodată, Acordul prevede că titularul are dreptul să-şi convertească permisul său, fără a susţine examene teoretice şi practice, cu excepţia situaţiilor deosebite ce vizează conducătorii de vehicule cu handicap.

Fluxul de știri
0