Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Transnistria au fost găsite oseminte umane de acum 50 de ani

CC0 / Pixabay / Goumbik / Hârleț
Hârleț - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat de 39 de ani din satul Ciobruciu a găsit pe terenul din proprietatea sa fragmente umane, care au fost trimise pentru expertizare.

TIRASPOL, 22 nov – Sputnik, Irina Leahova. Un bărbat de 39 de ani din satul Ciobruciu, care săpa o groapă pentru beci în gospodăria sa, a găsit mai multe fragmente umane. Fiind anunțate imediat, organele de drept au trimis la fața locului un grup operativ de investigații.

„La adâncimea de 2.20 de metri au ieșit la suprafață fragmente de coloană vertebrală, tibia, femur, talpă, sacrum, oase ale bazinului, coaste, craniu și maxilar inferior”, a comunicat serviciul de presă al MAI din Transnistria.

Conform concluziilor preliminare ale specialiștilor, osemintele au o vechime de peste 50 de ani.

Oseminte umane, fofo de arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Descoperire macabră: Oseminte umane, în centrul Capitalei

Se presupune că vârsta celui care a fost înhumat acolo era de circa 60 de ani. Osemintele urmează a fi supuse expertizei medico-legale.

Sputnik a scris anterior că, zilele trecute, într-o altă localitate din regiunea transnistreană, la Dubăsari, un bărbat a descoperit de asemenea oseminte umane pe proprietatea sa în timp ce săpa un șanț pentru instalarea țevilor de canalizare. La adâncimea de 80 cm, a dat de un craniu și mai multe fragmente de oase.

Potrivit expertului medico-legist, osemintele se aflau acolo de peste 100 de ani.

Fluxul de știri
0