Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu a ajuns la Londra: Mesaj privind dezvoltarea economiei naționale

© Sputnik / Miroslav RotariIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova participă astăzi la Forumul Investițional BERD, organizat de către Banca Europeană pentru Construcții și Dezvoltare.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, participă alături de oficiali ai altor state la Forumul Investițional BERD, organizat în premieră de către Banca Europeană pentru Construcții și Dezvoltare, cu ocazia aniversării a 10 ani a inițiativei Parteneriatului Estic.

Премьер правительства Молдовы Ион Кику и посол Румынии Даниел Ионицэ - Sputnik Moldova
Politică
Ce mesaj i-a transmis ambasadorul Daniel Ioniță premierului Ion Chicu

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul moldovean a ținut un discurs în fața șefilor de state și guverne din Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Ucraina, Belarus și Moldova, reprezentanți de nivel înalt ai UE și BEI, precum și investitori internaționali.

Mesaj important pentru moldoveni: Despre ce a discutat premierul cu reprezentantul BERD>>>

În mesajul său, Chicu a vorbit despre viziunea de dezvoltare a economiei naționale, creșterii investițiilor în sectoarele cheie și dezvoltarea economică durabilă a țării.

„Este foarte important să ne concentrăm nu numai pe produse tradiționale, dar să trecem la  cele cu valoare adăugată înaltă, care folosesc materii prime locale pentru prelucrare și să asigurăm exportul acestora la un nivel tehnologic avansat. Vrem să promovăm și viziunea noastră clară asupra unei agriculturi performante. Trebuie să fii cel mai bun, în ceea ce ești deja bun”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a dat drept exemplu sectorului automotive, care s-a dovedit a fi o istorie de succes în Republica Moldova. Numărul angajaților în acest sector a ajuns în 2018 la 15 mii.

Guvernul Chicu declară Moldova „total nepregătită de iarnă”: Planul de acțiuni anunțat>>>

Totodată, prim-ministrul a apreciat rolul important al BERD în susținerea dezvoltării economice a țării. Volumul total de investiţii BERD în Republica Moldova până în prezent este de 1,29 miliarde de euro prin intermediul a 128 de proiecte.

Fluxul de știri
0