Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce mesaj i-a transmis ambasadorul Daniel Ioniță premierului Ion Chicu

© Photo : gov.mdПремьер правительства Молдовы Ион Кику и посол Румынии Даниел Ионицэ
Премьер правительства Молдовы Ион Кику и посол Румынии Даниел Ионицэ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
”România nu va rămâne indiferentă de soarta Republicii Moldova”, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul unei întrevederi cu premierul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Prim-ministrul a apreciat înalt evoluția relaţiilor bilaterale, exprimând gratitudine Guvernului român pentru susţinerea constantă acordată în cadrul multiplelor proiecte de dezvoltare, dar și pentru sprijinul oferit în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

“România mereu ne-a fost alături prin suportul său valoros. Republica Moldova mizează în continuare pe susținerea statului român și vă asigurăm că agenda de reforme a Guvernului este orientată spre a schimba lucrurile în țara noastră în folosul cetățenilor”, a menționat premierul.

Republica Moldova rămâne o prioritate strategică pentru România, iar parcursul european al țării va fi susținut în continuare de autoritățile române. Acest mesaj i-a fost transmis premierului Ion Chicu de către ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Totodată, oficialii au discutat despre nivelul de implementare a proiectelor comune și perspectivele de fortificare a relațiilor moldo-române pe segmente de interes reciproc.

Victor Orban - Sputnik Moldova
Politică
Mesaj de ultimă oră venit din Ungaria pentru premierul Ion Chicu

Ion Chicu a trecut în revistă prioritățile Guvernului pentru perioada următoare și a vorbit despre ultimele evoluții în implementarea reformei administrației publice. De asemenea, prim-ministrul s-a referit la activitățile Executivului în vederea sporirii gradului de implementare a proiectelor bilaterale, accentuând că orice reformă necesită a fi explicată pe larg, pentru a asigura o percepție corectă a acesteia de către cetățeni și a spori gradul de încredere din partea societății.

Ambasadorul Daniel Ioniţă a afirmat că în contextul actual, sprijinul României, inclusiv financiar, va continua să urmărească cu prioritate interesele cetățenilor din Republica Moldova, realizarea proiectelor bilaterale strategice și va fi strict condiționat de continuarea reformelor esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și avansarea parcursului său european.

„România nu va rămâne indiferentă de soarta Republicii Moldova, pentru că avem un spațiu comun de limbă, cultură și tradiții care, cu siguranță, constituie un  fundament solid al relațiilor noastre bilaterale”, a precizat diplomatul român. 

De asemenea, ambasadorul român acreditat la Chișinău a mulțumit pentru susținerea acordată de autoritățile Republicii Moldova în contextul organizării alegerilor prezidențiale din România, care la primul tur s-au desfășurat fără impedimente.

Oficialii au făcut un schimb de opinii şi privind proiectele implementate în ultimii ani cu suportul părții române în special în domeniile educației, culturii și sănătății publice, inclusiv renovarea și dotarea grădinițelor și donarea a 196 de microbuze școlare. Totodată, părțile au subliniat importanța realizării la timp a proiectelor energetice, menționând în special construcția gazoductului Iași – Ungheni – Chișinău.

Fluxul de știri
0